Tervek és elvégzett munkák – újévi fogadás a Városházán

2012. január 05.
A megye egyházi és világi méltóságai, országgyűlési képviselők, a szomszédos települések képviselői, valamint a hévízi intézmények, szervezetek képviselőinek társaságában köszöntötte az új esztendőt Hévíz város vezetése a polgármesteri hivatal dísztermében. A város elmúlt évéről Papp Gábor polgármester mondott értékelő beszédet.
Nézze meg galériánkat!

Hangsúlyozta: 2011-ben előrelépések történtek a közösségi-társadalmi élet szervezettsége, mind a kulturális élet színvonala, a hivatali munka, vagy éppen a városi marketing és kommunikáció területén, s a városvezetés számos lépést tett annak érdekében, hogy céljához, azaz, hogy Hévíz a természeti adottságaihoz is felzárkózva elhelyezze magát Európa, sőt a világ térképén, előbbre jusson.
Az elmúlt év munkái közül Papp Gábor kiemelte azt az évet indító eseményt, melynek során a város az Európai Unió Tanácsa Fejlesztési Együttműködési Munkacsoportját látta vendégül, s mely tanácskozás kiváló alkalom volt arra, hogy Hévíz bemutatkozzon az EU tagállamok szakdiplomatáinak, egyben magára irányítsa a hazai és nemzetközi sajtó figyelmét is.
Komoly előrelépés történt a város nemzetközi kapcsolataiban is: új testvérvárosi együttműködések körvonalazódnak, vagy épp konkretizálódtak oroszországi, kínai, olasz és német városokkal.
Ugyancsak jelentős változások történtek a programszervezés terén is: a Boldog Békeidők Hévíze rendezvénnyel nyitott új fejezetet Hévíz a szórakoztató programok tekintetében. Az ekkortól induló színvonalas és változatos rendezvények pezsgő kulturális életet teremtettek a városban, azok jótékony hatása a vendégéjszakák számán is érződött.
Súlyos kérdésként jelentkezett a sármelléki repülőtér létének veszélybe kerülése.
- Komoly és felelősségteljes döntést kellett hoznunk: anyagilag részt vállalunk-e a repülőtér működésében, vagy lemondunk a légi úton érkező vendégekről. Az utóbbit nem engedhettük meg magunknak, jelenleg azon dolgozunk, hogy megteremtsük annak lehetőségét, hogy Hévíz hosszú távon is részese legyen a repülőtér üzemeltetésének, és annak gyakorlati „gazdájaként” akár nevét is viselhesse – mutatott rá Papp Gábor.
Az elmúlt év eseményei közül kiemelte még az egregyi római kori romkert, a hévízi bölcsőde, az egregyi utca járdája és a Hévíz és Alsópáhok közötti kerékpárút átadását.
- Utóbbi folytatásaként egy új és modern gyalogos átkelő megépítésére is elnyert pályázatunk van, melyet az év első felében valósítunk meg az Ady Endre utcán – jelezte.
Mint mondta: az elmúlt évben a város komoly összeggel támogatta az egyházakat, az Árpád-kori templomnál a járdát és a ravatalozót új burkolattal látták el.  
Nagyon színvonalas fejlesztés eredményeként újult meg a gyógy-tó körüli szádfal, a projekt melyre közel 230 millió forintot költött el a Kft. egy száz százalékos pályázati támogatás segítségével. Több kis- és nagyvállalkozás is megújulhatott tavaly, ezek közül Papp Gábor a Hotel Carbonában és a Danubius szállodákban történt fürdő- és épületfejlesztéseket emelte ki.
Papp Gábor szólt a civil szervezetek sorát gyarapító Hévíz Színpad létrejöttéről, annak közösségszervező erejéről, az adventi újszerű programokról, valamint a jégpálya óriási sikeréről is.
Az idei évről szólva elmondta: számos változás várható Hévíz életében.
- A 2012-es költségvetési koncepciónk szerint egy alapot fogunk képezni az alacsony jövedelmű munkavállalók illetményének rendezésére. Tartalékaink és remélhetőleg sikeres pályázataink terhére beruházásokat is tervezünk. Elsőséget élvez a gyógy-tó és az azt kiszolgáló épületek, főleg a fedett fürdő épületének rekonstrukciója, felújítása. Pályázati támogatással korszerűsítésre kerül Hévíz város teljes közvilágítása. A sportolásra alkalmas infrastruktúra megteremtése, melyhez az első lépéseket megtettük, sőt már elnyert pályázati forrás is rendelkezésükre áll. Terveinkben szerepel a Nagyparkoló teljes rekonstrukciója, és jelenleg a gyógy-tó mellett üzemeltetett autóbusz pályaudvar áthelyezése a Nagyparkoló mellé, mely ügy érdekében megkezdtük a tárgyalásokat. A várost elkerülő útszakasz megépülését követően a forgalom kivezethető a városból és ezzel a közlekedés területén új távlatok nyílnak előttünk.
Szeretnénk megoldani a mozgáskorlátozottak, a helyiek és hozzánk látogató vendégek közúti – akár elektromos autókkal, járművekkel történő közlekedését. Városunk az idei évben is kiemelt figyelmet fordít, és a költségvetésünkben is jelentős összeget különít el az idegenforgalomra, valamint továbbra is számíthatnak anyagi támogatásunkra a civil szervezetek – sorolta az ez évi feladatokat, terveket Papp Gábor, hozzátéve: bízik abban, hogy az elmúlt évben tapasztalt példás összefogás most is segíteni fogja a munkák, feladatok végrehajtását.
A pohárköszöntőt tartó Sebők András, Hévíz díszpolgára kitartást, türelmet, megértést kért az ország és Hévíz lakosságától is az új esztendőben, hiszen – mint mondta – az ország nehéz és nagy feladatok előtt áll.
A sikerekben bízva emelték poharukat és koccintottak a vendégek a fogadáson.

megosztás
hozzászólások
Rio 2016 (32), gyógytornász (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), Nagy Bálint (10), esküvő (9), Owaimer Aisha (1), úszás (22), parkoló (4), felsőoktatás (9), Bóka György (2), kalendarium (831), web (5), autóbusz (1), szerelem (1), Varga Terézia (1), turisztika (94), termálfürdő (1), meiszner kati (16), Mándó Zsuzsanna (1), jovedelem (2), Ranolder (1), étrend (4), Szent István ünnepe (3), tiltakozás (1), lotus (1), Németh Gábor (1), ingatlan (12), Táncpanoráma Keszthely (10), túlsúlyos (3), Balatoni Hajózási Zrt (4), Fehér szalag (1), színház (5), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), advent (226), Zala Megyei Közgyűlés (3), szakács (1), Babos Lajos (1), biztosítás (2), hó (4), MSZP (17), kozlekedes (8), jogsebész (9), Balatongyorok (136), Horváth Lászlóné (1), Biró Lajos (1), macska (1), Platán étterem (1), kitüntetés (6), ünnep (141), gyed (3)