Telt házzal üzemelnek évvégén a zalai fürdővárosokban a szállodák

2012. december 27.
Telt házzal üzemelnek az év utolsó napjaiban a szállodák, wellness hotelek a Zala megyei fürdővárosokban, a szálláshelyek közel kilencven százalékát belföldi vendégek foglalták le.

Telt házra számítanak Hévízen, a Hotel Spa-ban is; a foglalások szerint a vendégek 70 százaléka magyar, de orosz és német turisták is érkeznek - közölte Fodor Edit szállodavezető. A négycsillagos szálloda karácsonykor is teltházzal üzemelt, de akkor lényegesen több volt az osztrák és a német vendég.
A szállodavezető hozzáfűzte, hogy az elmúlt évhez képest az idén nőtt az 54 szobás hotel vendégforgalma, év végéig a szálloda nettó árbevétele várhatóan meghaladja 300 millió forintot.
Galambos Péter, a 300 szobás zalakarosi Hotel Karos Spa értékesítési vezetője arról számolt be, hogy a szálláshelyeket már december elején lefoglalták az év utolsó napjaira. A vendégek 15 százaléka külföldről érkezik, míg tavaly szilveszterkor a külföldiek aránya meghaladta a 20 százalékot, idén viszont inkább a belföldi piacon sikerült a szálláshelyeket értékesíteni - mondta.
A Hotel Karos Spa-ban az elmúlt évekhez képest az idén mintegy 8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma, és folyamatosan nő a külföldiek aránya. Éves átlagban a vendégek 30 százaléka külföldi, míg a korábbi években 20 körül alakult ez az arány.  
Zalakaroson, az Art Hotelben a szálláshelyek 70 százalékát foglalták le, karácsonykor pedig 50-60 százalékos telítettséggel működött a szálloda - ismertette Tóth Zoltán igazgató. A vendégek 95 százaléka magyar, a szobákat 2-3 éjszakára foglalták le.
Az igazgató tájékoztatása szerint az idén a tavalyi évhez hasonlóan 100 millió forint körüli árbevételre számít az Art Hotel.
Az AquaTherm Hotelben karácsonykor a szálláshelyek egyharmadát foglalták le, az év utolsó napjaiban viszont megtelnek a szobák magyar vendégekkel - közölte Ledneczki Mária, a másik zalakarosi szálloda igazgatója.
Beszélt arról is, hogy 60 millió forint árbevétel mellett az idén valószínűleg veszteséggel zárja az évet a szálloda. Az első félévben kevesebb vendég kereste fel a hotelt, csak az év második felében a - SZÉP Kártya beindulása után - nőtt meg ismét a forgalom.
Ledneczki Mária beszámolt arról is, hogy a zalakarosi hotel vendégei a szilvesztert a 300 méterre található élményfürdőben tölthetik majd. A szervezett éjszakai élményfürdős programok már pénteken este elkezdődnek.
A szállodák a szilveszteri programokkal elsősorban a 45-55 éves korosztályt célozzák meg - közölte az egyik szállodavezető. Gálavacsorával, különleges fogásokkal, italszigetekkel készülnek az év utolsó napjára. Sztárvendégek lépnek fel, zenés, táncos produkciókat mutatnak be, mikromágusok varázsolnak az asztaloknál. Dunántúli zenekarok húzzák majd a talpalávalót, az éjfél után pedig pezsgős koccintás, tűzijáték, büfé, tombola lesz a program.

megosztás
hozzászólások
autó (3), vendeglátás (6), belfold (1440), gyógyfürdő (6), jégpálya (4), Balatoni Hajózási Zrt (4), Nagy Bálint (10), Tata (1), jóga (1), bolt (3), Biró Lajos (1), túlsúlyos (3), hévízi kifolyó (3), Koósz Attila (1), telefon (3), parlament (72), Együtt (1), punkosdi regatta (9), autizmus (2), kormanyhivatal (93), Kovács Beatrix (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), Selmeczy Zsuzsanna (5), lakás (3), Pál Attila (1), Kis-Balaton (1), FINA vizes világbajnokság (1), eon (2), táska (1), életmód (10), vasárnapi pihenőnap (3), kereszt (1), család (1), idojaras (262), film (8), verseny (2), vasút (10), diákolimpia (1), Bedő Beáta (10), Telecom (2), Palásthy Bese (1), temetés (2), Zala folyó (1), himnusz (1), mentő (9), vízimentő (5), hó (4), hospice (1), drog (3), Ifi Ferenc (1)