Téliesre fordul az idő

2013. november 24.
November utolsó hetében téliesre fordul az idő. Már hétfőn, Katalin napkor is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzően csapadékos lesz az idő, helyenként eső, másutt havas eső, havazás valószínű. Megerősödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentős lehűlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár mínusz 9 Celsius-fokig is csökkenhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult lesz az ég, de az Alpokalján rövid időszakokra kisüthet a nap. Az esőt egyre több helyen havas eső, hó váltja fel. Napközben a Dunántúl északi és középső tájain várható helyenként hózápor. Egyre többfelé viharossá fokozódik a szél is, de délutántól fokozatosan mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és plusz 5 fok között várható, de napközben már ennél hidegebb lehet.
   
Kedden a déli országrészben többnyire erősen felhős idő várható, ott helyenként havazás, hózápor is előfordul, másutt általában több órára kisüt a nap. Sokfelé erős, főként a Dunántúlon olykor viharos lesz a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között, a nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 5 fok között alakulnak.
   
Szerdán délen is csökken a felhőzet, kisüt a nap. Csapadék sehol sem várható, de továbbra is többfelé erős, a Dunántúlon eleinte helyenként még viharos a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 6 és mínusz 1 fok között valószínű. Napközben plusz 1-5 fokig melegedhet a levegő.
   
Csütörtökön eleinte még hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, majd észak, északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet. A nap második felében az északi országrészben néhol gyenge havas eső, eső is előfordulhat. Helyenként megerősödik a szél is. A leghidegebb órákban mínusz 9 és mínusz 4 fok között alakul a hőmérséklet, napközben 0 és plusz 5 fok közötti értékekre lehet számítani.
   
Pénteken hosszabb-rövidebb napos időszakokra lehet számítani. Az északkeleti, keleti országrészben viszont elszórtan zápor, hózápor várható. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között alakul.
   
Szombaton eleinte változóan felhős lesz az ég, majd erősen megnövekszik a felhőzet. Nyugat felől egyre több helyen várható eső, havas eső, néhol havazás. A minimumhőmérséklet mínusz 5 és plusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 1 és plusz 6 fok között alakulnak.
   
Vasárnap csak kevés napsütés valószínű, több helyen várható eső, havas eső. Megélénkül, helyenként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 3 fok között, napközben plusz 1 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.

megosztás
hozzászólások
tenisz (3), Bezerics (1), webshop (1), Kastély kávézó (1), film (8), jég (5), Kardos Gábor (6), csillaghullás (2), kilométer (1), Pálfi Attila (1), Anna-bál (2), HIV (1), tengerpart (1), fájdalomambulancia (2), családbarát (1), fagylalt (6), kormany (11), dohany (15), hospice (1), arckezelés (1), miniszterelnök (2), Balatoni Limnológiai Intézet (1), szex (9), A Dal (3), állami támogatás (1), Ugrimanók (1), Pápai Gábor (6), életveszély (1), shotokan karate (3), regisztráció (1), Illés Fanni (1), tanulmány (11), Major Veronika (5), helikon (41), cigaretta (13), alapítvány (2), halál (42), Burucs Szabolcs (2), LMP (4), Nardai Sarolta (1), Polgári vélemény (6), jótékonyság (3), kormanyhivatal (93), Balatoni Múzeum (98), parlament (72), Czigány Sándor (2), spinning (2), Bibó Gimnázium (1), muzeum (55), nyelvvizsga (2)