Távozik Halász Gábor, a hévízi művelődési központ igazgatója

2013. február 28.
Rendkívüli testületi ülést tartott Hévíz város önkormányzata. A képviselő-testület ismételten nem tudta elfogadni az idei költségvetését, mert három olyan község, mellyel közös intézmény működtetnek, egyelőre még nem tárgyalta a saját büdzsét.

A pénzügyi és turisztikai bizottságba Joós Adélt, a Hunguest Hotel Helios, Panoráma és Mirage Hotel igazgatóját delegálták, majd döntöttek arról, hogy beadják a Hévíz város közösségi közlekedésének fejlesztése című pályázatot.
Ezután a Gróf Festetics György Művelődési Központ igazgatói tisztségére írt ki pályázatot a képviselő-testület. Ezzel kapcsolatosan elhangzott, hogy a múlt héten zárt ülésen szabálytalan gazdálkodás gyanúja miatt elvégzett vizsgálat után tárgyaltak az intézményről, és büntető feljelentést is tettek. A vizsgálat megállapította, hogy az egyik programszervező esetében sikkasztás alapos gyanúja merült fel, az ő munkaviszonyát rendkívüli felmondással megszüntették. A gazdasági munkatársat szintén elküldték, és az intézmény helyettes vezetőjeként dolgozó beosztott megbízatását is visszavonták. Közös megegyezéssel távozik tisztségéből az ügy miatt Halász Gábor, az intézmény eddigi vezetője is. A művelődési központot az új igazgató kinevezéséig Hermann Katalin vezeti. Az új igazgató a tervek szerint május elsejétől áll majd a központ élén.
Elfogadta a képviselő-testület azt a határozati javaslatot, miszerint a székely zászlót kitűzik a városháza épületére. Döntöttek arról is, hogy a polgármester és alpolgármester illetménye a törvényi szabályozás szerint csökken.

Rövid összefoglaló a testületi ülésről:

 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
zala (1156), gyógyszertár (1), Ollári Barbara (1), Szent Márton (3), felmondás (1), autóbusz (1), parkoló (4), Bethesda (1), Pampetrics György (21), Tar László (1), tanulmány (11), eon (2), apartman (3), gyógyítás (2), helyesírás (1), karácsonyi képeslap (1), ruha (2), Hotel Zenit (3), punkosdi regatta (9), terápia (4), SzezOn bevásárló közösség (1), Tál Zoltán (2), Erdély (2), jovedelem (2), Polgári vélemény (6), Balaton Sound (2), termálfürdő (1), Kartali Zsuzsanna (1), Bibó Gimnázium (1), gépjármű (1), DRV Zrt. (3), nyelvvizsga (2), pannon egyetem (12), születés (16), egyház (2), Kovács Beatrix (1), Player's Restaurant & Bar (2), Nyári Viola (1), Magyarország tortája (1), nyugdij (8), Fidesz (14), keszthely program (1241), Bezerics (1), nav (29), Ferenc pápa (1), sajtóközlemény (5), Kovács Ernő (1), szerencsejatek (630), Kvárta Mátyás (44), vallás (1)