Tavasszal is népszerűek az országúti kerékpárok

2022. május 07.
A kerékpárok egyre népszerűbbek – legyen az szabadidős tevékenység, akár hosszabb túrákra való felkészülés, kerékpárversenyen vagy triatlonon való részvétel.

 

A belépő szintű bicikli vásárlása azonban költséges lehet. Nemcsak több tucat márka közül választhat, de úgy tűnik, hogy mindegyik modell korlátlan számú összetevőből áll. Kétségtelen, hogy amikor elkezd kerékpárt keresni, vagy beleszeret az elsőbe, amit meglát, hezitálhat a választás és a meghozható döntések miatt.
Jelenleg sok gyártó számára a „belépő szint” bármit jelenthet körülbelül több millió forintig. Szerencsére még mindig van néhány nagyon jó alternatíva a 87 ezer forint és a közel 700 ezer forint közötti árkategóriában.

Néhány szó az országúti kerékpárvásárlásról

Mielőtt rátérnénk a különböző kutatások szerint nagyon kedvelt belépő szintű országúti kerékpárokra, szeretnénk néhány megjegyzést tenni a kerékpárvásárlás folyamatához. Megvan az oka annak, hogy a független kerékpárkereskedők oly sok éven át a kerékpáros közösség alappillérei. Ha nem egészen biztos abban, hogy mit keres, és még akkor is, ha igen, ezek hihetetlenül hasznosak lehetnek a megfelelő kerékpár megtalálásában.
Másodszor, a döntés, amit valóban meg kell hoznia, nehéz, ha országúti kerékpárról van szó. Melyik kerékpárvázat/gyártmányt szeretné (és ennek nagyrészt az illeszkedés alapján kell lennie), melyik „mozgó alkatrész” készlet a legjobb, és milyen csengőt és egyéb kiegészítőt keressünk. Ez az oka annak, hogy láthat olyan kerékpármodellt, ami 20 különböző variációban kapható – szinte végtelen számú alkatrész-kombináció lehetséges egyetlen kerékpár felszereléséhez.

Végül, a kerékpárokat gyakran leértékelik a kereskedők – így egy drága kerékpárt jóval olcsóbban lehet találni, ha a megfelelő időben és helyen csapunk le rá.

A Tiege B215-B országúti tárcsafékes kerékpár kék színben már 87 ezer forintért megvásárolható a hazai online boltokban, ez az egyszerű de biztonságos bicikli remek választás kezdőknek országúti kerékpározáshoz, sőt a sík és hegyi utakra szintén jól használható. A gyártó azoknak ajánlja, akik csak hobbiszerű használatra keresnek ilyen közlekedési eszközt.

A SAVA Warwind3.0 Carbon modellje fekete és szürke kivitelben szerezhető be, az ára 700 ezer forint, itt tehát érdemes jól megfontolni, hogy mire használjuk és mennyire jó befektetés hosszabb távon.

Érdemes akciós napokon vásárolni, így a termék az eredeti árnál jóval olcsóbb lehet és talán még a kiszállítási díjon is spórolhatunk.

Karbon vs. alumínium kerékpárok

A karbon fantasztikus, de vannak nagyszerű kerékpárok is, amelyeket alumínium hegesztéssel. Ahogy a Cycling Weekly írja, „valójában nincs jó vagy rossz váz, minden attól függ, hogy milyen túrát tervez, és mire van szüksége a kerékpártól.”

Az országúti kerékpár előnyei

A tágabb értelemben vett országúti kerékpárok számos olyan tulajdonsággal rendelkeznek, amelyek egyesítik a különböző alcsoportjaikat, és elválasztják őket például a mountain bike kerékpároktól, és a hibridektől. A sebesség, a könnyű vázak és a hatékonyság az a három tulajdonság, amely meghatározza ezt a kategóriát. Ezek a dolgok természetesen más kerékpároknál is lényegesek.

Érvek az országúti kerékpár mellett

Az országúti kerékpárok a kerékpáros világ „sportautói”. Gyorsan haladnak, bár ennek a teljesítménynek megvan az ára, sokan még mindig az országúti kerékpárokat választják könnyű sebességük, hatékonyságuk és felszereltségük miatt.

Mivel a modern országúti kerékpárokhoz oly sok minden tartozik, könnyen belátható, miért olyan népszerű választás. Legyen szó hétvégi tekerésről a családdal vagy a barátokkal, regionális versenyzésről, a hétköznapi munkába ingázásról vagy egy hosszabb biciklizésről, egy országúti kerékpárral gyorsan és hatékonyan, illetve ami nem elhanyagolható szempont, biztonságosan eljuthatunk oda, ahova szeretnénk.

megosztás
hozzászólások
apartman (3), tour de france (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), ötös lottó (101), LMP (4), medve (1), Hévízi-tó (1), keprol kepre (7), Torsa Dániel (1), Clemens Zsófia (1), Ékszertáska (2), strand (21), Via Hotel (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), boldog békeidők (2), holdfogyatkozás (1), autó (3), áramszünet (3), újév (6), karácsonyi képeslap (1), HUSZ (7), cipősdoboz (3), szolárium (1), Tar László (1), Playboy (1), állatok (16), nyugdij (8), keszthely program (1241), Krasznai István (1), Use Unused (1), MTI (595), Centrál Színház (1), felmondás (1), biztosítás (2), Nagymező Gyenesdiás (1), Helikoni ünnepség (4), kutya (23), Fodor Edith (3), alga (1), Magyar Turizmus Zrt (45), ajánló (1148), gyes (2), Csikós Beatrix (1), Zalai Kutyasuli (1), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), Cseh László (1), Magyar Telekom (1), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Burgonyakutatási Központ (2), bor (26)