Tapasztalatcsere az állatorvosi kamarák között

2011. június 12.
Hévízen tartottak horvát–magyar állatorvosi kamarai találkozót. Miután Horvátország még nem tagja az Európai Uniónak, a magyarok hasznos tanácsokkal tudtak szolgálni a szomszédos állatorvosoknak. Hazánk számos ország kamaráival felvette már a kapcsolatot, hogy tapasztalatot cseréljen, így találkoztak már állatorvosaink a szerbekkel és az osztrákokkal is.

Dr. Koósz Attila keszthelyi állatorvos, a Zala megyei kamara küldötte lapunknak elmondta, az országos vezetésből hárman jöttek el a hévízi tanácskozásra. Ennek a régiónak egyébként is fontos szerepe van hazánkban, főként a Balaton közelségének köszönhetően.
A találkozón kiderült, hogy jóval előrébb járnak a horvátok, ugyanis náluk már kötelező mikrocsippel ellátni minden kutyát, nálunk ez a folyamat még gyermekcipőben jár, igaz, az állatvédelmi törvény módosításában már benne van, hogy csak azonosítóval ellátott ebet lehet elajándékozni.
A minden megyében helyi szervezettel rendelkező Magyar Állatorvosi Kamara bekapcsolódik az állat-egészségügyi feladatok ellátásába, szervezi és intézi az állatorvosi tevékenység gyakorlásával összefüggő egyes közfeladatokat, valamint szakmai támogatást nyújt az állatorvosoknak. A kamarát partnerként kezelik a fontos döntéseknél, így az állatvédelmi törvény módosításánál is véleményeket fogalmaztak meg – közölte dr. Koósz Attila.

megosztás
hozzászólások
Bock Bisztró (12), repülő (3), karácsony (20), Don (1), szunyog (3), Asbóth Sándor Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium (23), Ács István (10), eltűnt (5), Silver fitness (1), terápia (4), Playboy (1), életveszély (1), reklám (1), jogszabály (1), borünnep (24), jótékonyság (3), hegyalja fesztival (3), Krassói Katalin (1), fitnesz (1), felmondás (1), Cserép Letícia (1), Papp Gabor (227), holokauszt (1), autó (3), Czigány Sándor (2), Liszkay (2), sportlövő (2), alkalmassági (1), állami (1), Balsai Móni (1), Cserszegtomajfutás (5), Semmelweis Egyetem (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), vírus (1), Z. Karvalics László (1), koktél (1), Fenyves allé (1), parlament (72), Tóth Xénia (6), Sárdi Katalin (1), kutya (23), tranzakciós díj (1), hó (4), homoszexualis (1), táncpanoráma (5), menza (2), nagyméret (1), kiállítás (16), tűzoltó (32), Rejuvena (19)