Tanuljunk egészséget!

2014. április 17.
A XXI. század a depresszió százada. A WHO (Egészségügyi Világszervezet) előrejelzése szerint 2020-ra a világon a második legnagyobb egészségügyi terhet jelentő megbetegedéssé a depresszió válik. Rendkívül fontos, hogy minden lehetséges eszközt megragadjunk, amely a betegség – vele együtt az azonos spektrumba tartozó szorongásos kórképek – gyógyításában, megelőzésében rendelkezésre áll.

A gyógyszer és a pszichoterápia mellett harmadik pillérként a rendszeresen végzett sporttevékenységnek van szerepe a terápia, illetve a megelőzés tekintetében. A sport a fizikai egészség javításán túl emeli az önértékelést, javítja a problémákkal való megküzdés képességét, oldja a stresszt, javítja a hangulatot, elősegíti a pihentető alvást, közösséget épít, és még számos egyéb, bizonyítottan jótékony hatása van. A stresszbetegségek, illetve a depresszió megelőzésének tekintetében heti öt alkalommal végzett, egyenként 30 perces edzésnek van szerepe.

Nagyon fontos, hogy a megszerzett tudást készségszintűvé tegyük nemcsak a saját, hanem a jövendő nemzedékek egészségének megőrzéséért is.
„A szavak megindítnak, a példák vonzanak.” Ezért fontos, hogy jó példát mutassunk gyermekeinknek a mozgás tekintetében. Mozogni, intenzíven mozogni elsősorban akkor tudunk elkezdeni, amikor még fizikai adottságaink és pszichés állapotunk lehetővé teszi, ezért a mozgás elsajátítása mindenkinek aktuális, egészségmegőrzés tekintetében mindenki érintett. Ha nem mozgunk a saját egészségünkért, tegyük ezt meg gyermekeinkért! Ha nem motivált eddig a saját egészségünk, motiváljon a jövő nemzedék egészségének megőrzése!
Az egészségneveléshez a hitelesség elengedhetetlen. Hogy a felnőttkori sporthoz, a példaadáshoz motivációt nyerjünk, érdemes a sportnak a gyermekkori pszichés zavarok kezelésében játszott szerepe felé kitekintést tennünk.

Április 28-án, hétfőn a keszthelyi Balaton Színház Kacsóh Pongrác Termében 17.30 órai kezdettel Pete Róbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Zalaegerszegi Gyermekotthona, a Zalaegerszegi Speciális Gyermekotthon nevelőtanára tart a témában példákkal illusztrált előadást. Az előadás látogatása ingyenes, előzetes regisztráció a tetalapitvany@gmail.com e-mail címen javasolt. Megjelenésére feltétlenül számítunk!
Tanulássegítés és Tehetséggondozás Alapítvány

megosztás
hozzászólások
Mándó Zsuzsanna (1), Kardos Gábor (6), menekült (1), korcsolya (4), Zalaszántó (1), bolt (3), nyelvtanulás (3), esztétika (8), KRAFT (5), kornyezettudatos (4), Pelso Társaság (6), kalendarium (831), Béres Attila (2), világbajnokság (2), Hosszú Katinka (2), Szent Márton (3), sárkányrepülő (1), Fenyves allé (1), Ugrimanók (1), étel (3), Polgár Zsolt (1), farsang (2), tavasz (1), munkanelkuli (2), munkaszünet (1), munkaviszony (1), telihold (1), Mátrai Gabriella (2), koraszülött (1), ötös lottó (101), Főzzünk játszva (2), Szabó Ilona (1), holokauszt (1), footgolf (1), TDM (3), szakács (1), ünnep (141), luxus (4), tollaslabda (1), Tóth Csaba (3), gyermekbarát (2), szépségápolás (8), biztosítás (2), Pál Attila (1), test (1), alkalmassági (1), múzeumok éjszakája (4), Monitor konyhája (80), Katedra nyelviskola (5), gyilkosság (1)