Tanévkezdésre megszépülnek az iskolák és óvodák

2014. július 31.
Az önkormányzati működtetésű keszthelyi oktatási intézmények karbantartását végző Gazdasági Ellátó Szervezet nem pihen nyáron sem, sőt: a szeptemberi tanévkezdésre mindenhol elvégzik a szükséges javításokat.

Ruzsics Ferenc polgármester elmondta: bár az iskolák 2013-tól állami fenntartásúak, így az köznevelési tevékenységet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezi, az ingó- és ingatlanvagyon működtetését továbbra is a keszthelyi önkormányzat látja el. Az óvodák esetében pedig mind a fenntartás, mind a működtetés az önkormányzat feladata.
 - Minden évben a nyári tanítási szünet alatt van lehetőségünk a nagyobb felújítások, renoválások elvégzésére az iskolákban és óvodákban. Az intézményvezetők által leadott lista feladatain túlmenően a GESZ munkatársai több régóta húzódó problémát is megoldottak – számolt be az elvégzett feladatokról a polgármester.

A Kísérleti utcai óvodában járdákat, parkolókat építettek, és 80 négyzetméternyi fedett közlekedőt alakítottak ki az udvaron, megjavították a csapadékvíz-elvezető rendszert, és fűtéskorszerűsítési felújítást is végeztek. A Vörösmarty utcai óvodában teljes renováláson estek át a tetőn található bevilágító ablakok, ennek eredményeképpen megszűnt az ott eddig problémát jelentő párásodás. Az Életfa óvodában átépítették és újrabádogozták a vízelvezető rendszert, így sikerült kiküszöbölni a főbejárat feletti beázást. Emellett az óvodákban folyamatosan – az intézmények nyári leállásához igazodó ütemben – kerül sor a csoportszobák és egyéb helyiségek festésére.

Az iskolákban szintén folyamatosan végzik a tantermek, mellékhelyiségek és folyosók festését. A Vajda János Gimnáziumban a nyílászárók szigetelését is megjavítják a GESZ munkatársai. A Mozgás Házában a teljes festés mellett az elhasználódott burkolóelemek cseréjére is sor került.

Az intézményiek mellett a város közterületein található játszótereket is folyamatosan újítja fel a GESZ: ahol szükséges, a hiányzó faanyagok pótlásával, a játékelemek stabilizálásával, festéssel és egyéb javításokkal.

- Sokak örömére egy kellemes újdonságot is megvalósított Gazdasági Ellátó Szervezet, mely a kánikulai napokban kifejezetten jól jön az arra sétálóknak – mondta el Ruzsics Ferenc. – A Fő tér fölé, az ivókút és a Szentháromság szobor közötti területre, mintegy 450 négyzetméteren egyedülálló páramennyezetet készítettek, amelynek segítségével 6-10 fok közötti hőmérsékletcsökkenés érhető el.

megosztás
hozzászólások
jóga (1), Rigo Csaba (36), nyugdíjas (2), Don (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), sárkányrepülő (1), dohany (15), ingatlan (12), tenisz (3), Márki Péter (1), tengerpart (1), hatos lottó (93), jogszabály (1), Nagykanizsa (1), Sárdi Katalin (1), szüret (4), Novinszky Petra (1), rendőr (3), vuz kft (17), dinnye (1), vallás (1), egynapos sebészet (1), Filharmónia (1), katona (1), pszichoterápia (1), íjászverseny (1), Nagy Bálint (10), kerekpar (27), ruha (2), KDNP (1), CT (3), trianon (2), nagyik karácsonya (1), Sziládi-Kovács Tibor (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), maraton (59), LMP (4), Pál Attila (1), Pálfi László (1), zene (23), vívás (1), kereskedelem (1), lotus (1), megemlékezés (10), gépjármű (1), balatoni strandbelépő (1), Főzzünk játszva (2), hosegriado (7), karácsonyi képeslap (1), Balaton-part (10)