Támogatja a fiatalokat Keszthely

2012. december 21.
Keszthely Város Önkormányzata 2013-ra is csatlakozott a hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók, illetőleg felsőoktatási tanulmányokat kezdő fiatalok támogatására létrehozott Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázathoz. Ennek fedezetére az önkormányzat a 2013. évi költségvetésében 3 millió forintot tervezett be.

A támogatással segíteni szeretnénk azokat a keszthelyi fiatalokat, akiknek komoly anyagi terhet jelentenek a főiskolai, egyetemi tanulmányok - mondta Csótár András, az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság elnöke.
A legjobb befektetés a tanulás, amihez Keszthely Város Önkormányzata a lehetőségeihez mérten igyekszik hozzájárulni, a rászorultság alapos vizsgálata után - emelte ki az elnök
A pályázatok elbírálása az Oktatási, Kulturális és Ifjúsági Bizottság, valamint az Egészségügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Bizottság hatásköre. A két bizottság együttes ülésen, konszenzusos alapon hozta meg döntését. Figyelembe vették többek között az egy főre eső jövedelmet, a családban található gépjárműveket, az eltartottak számát, a tartós betegséget és a családban lévő munkanélküliséget is.
A 2012. november 23-i határidőre 99 db „A” és 6 db „B” típusú pályázati anyag került benyújtásra. Az első kategória a már felsőfokon tanuló, az utóbbi az érettségi előtt álló, de a következő tanévtől felsőfokú tanulmányokat folytatni szándékozó diákokra vonatkozik.
A benyújtott pályázatok száma a tavalyi jelentkezésekhez képest 30 %-os csökkenést mutat, így az idei évben majdnem minden pályázatot támogatni tudtak.
A megítélt támogatások mértéke személyenként és havonta 1500 és 5000 forint közé esik.
- Az általunk megítélt összeget a Zala megyei önkormányzat kiegészítheti a saját támogatásával. A megszerzett együttes támogatást megkétszerezi az állam. Ennek megfelelően akár tízezer forintot is kaphatnak a fiatalok tíz hónapon át - tette hozzá Cótár András.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Cseh László (1), Hévízi-tó (1), Keszthelyen élni (6), iskola (338), Bartha Gábor (34), úszás (22), Balatoni Hajózási Zrt (4), baleset (169), Cséby Géza (5), influenza (2), fogyasztóvédelem (1), utazas (15), uszoda (9), Balatongyorok (136), Szent Márton (3), divat (4), Player's Restaurant & Bar (2), drog (3), Zalaszántó (1), Klenovics Mónika (2), lakás (3), gyenesdias (213), Max (83), Rio 2016 (32), barista (3), republic (1), néptánc (4), Balaton átúszás (5), Krassói Katalin (1), Villányi Éva (1), mozi (13), husvet (14), túlsúlyos (3), rendőr (3), strand (21), Polgár Zsolt (1), egeszsegugy (266), humanitárius település (1), retro (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), hosegriado (7), Palinkas Robert (83), vuz kft (17), Giro d'Italia (1), Festetics kastély (139), Balaton (1157), uzemanyag (24), középiskola (1), helikon (41)