Támogatást nyert a cserszegi iskola

2011. április 14.
A Nyugat-dunántúli Operatív Program „Kis- és mikrotérségi oktatási hálózatok és központjaik fejlesztése” című pályázaton 200 millió forintos támogatást nyert a cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola és Óvoda – mindezt sajtótájékoztatón jelentette be a településen Manninger Jenő, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke.

A pályázattal kapcsolatban Bartha Gábor, a község polgármestere elmondta: a „Modern nevelési, oktatási, gyermekellátási környezet és szolgáltatások megteremtése a cserszegtomaji közoktatási mikrotérségben” című pályázat célja az iskola és óvoda felújítása és bővítése, melyet a gyermeklétszám örvendetes stabilitása indokol. A pályázathoz a település 50 millió forintos önerővel járult hozzá. A beruházás keretében bővül az iskola alapterülete, és épül egy szaktantermekkel ellátott új szint is. A fejlesztés során az óvodában újabb foglalkoztató termeket hoznak létre, és újdonság, hogy kétéves kortól fogadják majd a gyermekeket óvoda előkészítő foglalkozásokra. Megvalósul a konyha és az étkező korszerűsítése, megtörténik az épületek teljes akadálymentesítése, és korszerű oktatási eszközök beszerzésére is lehetőség nyílik.
Örvendetes lépésnek nevezte a cserszegi felújítást és bővítést Papp Gábor, a Hévízi Kistérségi Társulás elnöke. Mint mondta: a település korszerű iskolája a kistérség oktatási lehetőségeit is szélesíti és színesíti. A beruházás jövő nyárra készül el.
 

megosztás
hozzászólások
VOLT fesztival (7), paleo (13), keszthelyi nyari jatekok (55), telihold (1), relaxáció (1), erzsebet program (4), Kovács Viktória (4), Bátortábor (1), Clemens Zsófia (1), traffipaxrendszer (1), Fehér szalag (1), deviza (1), fitt (1), Balatonfüred (3), Balaton-part (10), film (8), lotus (1), szunyog (3), környezetvédelem (2), dunantul (23), paleo-ketogén (4), kutatók éjszakája (1), óraátállítás (3), Gyertyánági Endre (1), Gyarmati Noémi (1), építész (3), Polgári vélemény (6), tanulmány (11), fejlesztés (12), Hévíz gyógyfürdő (112), zene (23), Darren Cranmer (2), Kányavári-sziget (1), georgikon (38), Major Veronika (5), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), palyazat (164), méregtelenítés (1), ünnep (141), turisztika (94), hegyalja fesztival (3), keszthelyi kilometerek (78), néptánc (4), Suba Alexandra (1), kenyér (7), bank (7), Intersport (1), múzeumok éjszakája (4), szavazas (9), gyümölcs (2)