Támadás célkeresztjében a DK

2015. január 13.
Kovács Viktória keszthelyi önkormányzati képviselő, a Demokratikus Koalíció vk elnöke tartott sajtótájékoztatót január 12-én Keszthelyen a DK csomagosztási akciójáról, melyet több internetes felületen is támadtak.A Gyermekétkeztetési Alapítvány felhívására - az összes párt közül egyedül - a Demokratikus Koalíció vállalta, hogy az összegyűjtott adományokat elszállítják vidékre, és kiosztják az arra rászoruló gyermekes családoknak.
Zalában 28 család kapott tartós élelmiszerekből álló csomagot.

A sajtótájékoztatón elhangottakat a fotóra kattintva hallgathatja meg:

   
Van aki ételt oszt a rászorulóknak és van aki nem mond igazat
A Demokratikus Koalíció közleménye

A Demokratikus Koalíció 2014. december 29-én a Gyermekétkeztetési Alapítvány felkérésére, az Alapítvány által gyűjtött élelmiszerek kiosztásában segédkezett. Miközben a DK aktivistái segítettek élelmiszerhez jutni több száz szegény családot, addig Mach Péter, a Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja saját blogján indított rágalomhadjáratot a DK ellen. A "Gyurcsányék most nem a show-t, hanem az ételosztást nyúlták le?" kezdetű írásában Mach azt fejtegeti, hogy a DK élelmiszercsomagokat "einstandolt" az osztásnál.

A minden alapot nélkülöző rágalom ellen maga a Gyermekétkeztetési Alapítvány is kikelt: közleményükben kifejtik, hogy idén először a pártok segítségét kérték az élelmiszercsomagok kiosztásában és ezt egyedül a DK vállalta. A DK aktivistái saját költségükön, saját autóikkal szállították, majd osztották ki a csomagokat a nyomorban élő családoknak. Az Alapítvány szerint felháborító, "hogy a tények ismerete nélkül rosszindulatúan interpretálja bárki is ezt a jótékonysági akciót".

A DK úgy vett részt az ételosztásban, hogy attól távol tartotta a pártpolitikát, ezért különösen furcsa, hogy az akciótól egyébként távol maradó PM politikai küzdelmet kreál az ügyből.

Mach Péter az Alapítvány közleménye után sem követte meg a DK-t, sőt, folytatta rágalomhadjáratát. A DK reméli, hogy a PM tagjai a jövőben hazugsággyártás helyett inkább a segítségnyújtásra használják fel energiáikat.

Gréczy Zsolt
szóvivő Demokratikus Koalíció
MTI-OS

megosztás
hozzászólások
jovedelem (2), vírus (1), Player's Restaurant & Bar (2), Kányavári-sziget (1), VeszprémFest (1), Szeiler Stúdió (32), közétkeztetés (4), Selmeczy Zsuzsanna (5), recept (178), utánpótlás (1), Stohl András (1), étterem (11), gyermekbarát (2), Havasi Bálint (13), Zalaköveskút (1), EU (14), egynapos sebészet (1), himnusz (1), Bethesda (1), tabor (6), hirdetés (1), Balaton (1157), Négeli Noémi (1), Horváth Szabina (1), Kvárta Mátyás (44), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Pelso Társaság (6), Zala Megyei Rendőr-főkapitányság (136), helikon (41), Apák napja (1), hosegriado (7), Gyarmati Noémi (1), pedagógus (6), Lisa (35), Pápai Gábor (6), Partics Roland Hunor (1), Szent Mihály (1), reklám (1), repülő (3), Vatikán (1), Magyarország szépe (1), zivatar (1), sarmellek (53), Zalaszántó (1), állatvédő (5), Csótár András (58), VÉDA (1), unicef (1), Németh József (1), ponthatar (6)