Szuper eszközöket szerez be a Keszthelyi Kórház

2018. május 24.
Egy kiemelt szintű radiológiai, valamint egy aneszteziológiai-intenzív ultrahangkészüléket vásárol a Keszthelyi Kórház, így rövidül a várólista, a diagnózis felállítása meggyorsul.

A 47,32 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Keszthelyi Kórház, amelyből korszerű ultrahangkészülékeket szerez be az intézmény.

A radiológiai és ultrahang-diagnosztikai osztályra kerül majd az egyik készülék, ahol fekvőbeteg-ellátásban évi mintegy 3.000, járóbeteg-ellátásban pedig évi 11.000 páciens ellátását biztosítják, és a vizsgált betegek száma évek óta folyamatosan növekszik. Az osztályon jelenleg használt ultrahang már tízéves, a fokozott megterhelés miatt állaga romlik.

Az új eszköz beszerzése fontos változást jelent majd a betegutak szervezésében és a betegellátásban: elkülöníthetővé válik a járó- és fekvőbetegek vizsgálata, rövidül a várólista.

A másik készülék az aneszteziológiai és intenzív betegellátó osztályra kerül, ahol a válságos állapotú betegek vizsgálatát segíti majd. Eddig a radiológiai osztály készülékével végezték ezeket a vizsgálatokat (a páciens vagy a készülék szállításával), az új ultrahang azonban mind az időveszteséget, mind pedig a szállításból adódó felesleges kockázatot kiküszöböli.

Az új, kiemelt szintű készülék használata esetén a diagnózis felállítása meggyorsul, és az intenzíves szakorvosoknak lehetősége nyílik egyes invazív beavatkozások ultrahangvezérelt elvégzésére.

Jelenleg a közbeszerzési eljárások zajlanak, a projekt várhatóan idén nyáron lezárul.

megosztás
hozzászólások
csapadék (1), vállalkozó (4), film (8), Max (83), ökölvívás (2), sztárportré (3), barista (3), Stohl András (1), táncpanoráma (5), konyvtar (103), antsz (15), KFT (1), termálfürdő (1), marko peter (22), Ugrimanók (1), munkaviszony (1), Év fája (1), Balatonátcsúszás (1), szabadsag (2), keszthely program (1241), paleo (13), Serenity Hill (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), megemlékezés (10), riporter (1), egyház (2), Golfclub Imperial Balaton (2), étterem (11), kiállítás (16), szerencsejatek (630), alkalmassági (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), táplálkozási tanácsadó (1), Novák Péter (1), Táncpanoráma Keszthely (10), Kerner Gábor (2), onkentes (3), Rézsó Tamás (6), munkahely (8), margaret thatcher (1), keszthely (4039), ló (1), újév (6), közmunka (1), Balatoni Kurzusok (8), homoszexualis (1), verseny (2), bank (7), helyesírás (1), karácsony (20)