Szóló szőlő, hamvas szilva, látványos szüreti mulatságok - Ősszel is csodálatos a Balaton

2013. szeptember 04.
Mögöttünk már az idei nyár. Az ősz a Balaton régióba is kényeztető gyümölcs-, és élményözönnel köszönt be, gondoljunk csak a zamatos szőlőre, a hamvas szilvára, az indián nyárban tett túrázásokra vagy a szemerkélő eső után az orrunkba szökő avar illatra.

Válogassunk kedvünkre a balatoni kínálatból és a szálláshoz próbáljunk ki legalább egy programot! Ilyen lehet egy borünnep meglátogatása: a szüretet a régió 6 borvidékének számos településén megünneplik, így például Badacsonyban, Balatongyörökön vagy éppen Tihanyban.  De semmivel sem összehasonlítható érzés az őszt idéző reggeleken egy nordic walking túrára indulni a keszthelyi fasoron, jó társaságban, házi libatepertővel kísérve megkóstolni a 2013-as évjárat friss, ropogós újborait, és jó program lehet az illatos levendulaszappan és a teát aranyba varázsoló házi gesztenyeméz beszerzése is egy helyi piacon. Kellemes időtöltést ígér még egy kerékpáros kirándulás is vagy egy adrenalin-szint emelő délután a régió valamelyik kalandparkjában.

Ha részt szeretne venni az ország egyik leghosszabb (ha nem a leghosszabb) szüreti felvonulásán szeptember 6-8-ig irány Badacsony! A Badacsonyi Szüret programját itt találja.

Ha a jó bor mellé még egy tál halászlevet is szeretne elfogyasztani, ezt is megteheti a Györöki Szüret, XI. Halászléfőző Fesztiválon Balatongyörökön szeptember 7-én.

Ha meg szeretné hallgatni, hogy milyen az, amikor asszonykórus kíséri a szüreti felvonulást Tihanyban a helye a Szüreti Napokon szeptember 7-8-án.

Ha egy kényeztető fürdőzés után a hegy levét is megkóstolná, na hagyja ki s Szüreti szőlőkapkodó rendezvényt Zalakaroson szeptember 14-én.

Ha még nem préselt bálványos regős présen, feltétlenül próbálja ki! Erre is lesz lehetősége a Gyenesdiási Szüreti Vígasságokon szeptember 14-én.

Ha a szüret csak apropó egy jó kis kirándulásra, vegyen részt a Szüreti túrán Várvölgyön szeptember 21-én.

Ha egy a törökök által soha be nem vett vár falai alatt pogácsával szeretné lekísérni a zamatos helyi borokat szeptember 28-án önre is számítanak Szigligeten a Szüreti vigadalomban.  
Magyar Turizmus Zt.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Keszthelyen élni (6), esztétika (8), repülőtér (21), Semmelweis (2), Szent István ünnepe (3), Love your belly (2), Bagyinka Tímea (1), bolt (3), kábítószer (9), bezárás (1), kovács (1), DJ Gerysson (1), bíróság (8), uzemanyag (24), párbajtőr (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), sorkötelezett (1), fitnesz (1), proa (1), holdfogyatkozás (1), természetgyógyászat (2), Kardos Gábor (6), Kvárta Mátyás (44), OKJ (1), Stohl András (1), HIV (1), Krassói Katalin (1), Gelencsér Dental (3), Csikós Beatrix (1), szavazas (9), palyazat (164), meteorologia (146), Balatoni Kör (2), trianon (2), deviza (1), kék zászló (1), Németh Veronika (1), fürdő (2), mozi (13), shotokan (1), világnap (1), Együtt (1), Koncz Zsuzsa (1), színház (5), Dumaszínház (2), Rio 2016 (32), autóbusz (1), angus marha (1), betegség (12), Brüsszel (1)