Szlovák szakemberek fedezték fel a balatoni és a nyugat-dunántúli régiót

2013. július 29.
2013 júliusában a Veszprémi TDM, a Bakony és Balaton TDM, valamint a Magyar Turizmus Zrt. szlovákiai képviseletének meghívására 5 szlovákiai újságíró és 2 utazási irodai szakember látogatott hazánkba.

A háromnapos szakmai út első napján ellátogattak a herendi Porcelániumba, megtekintették a veszprémi Vár kulturális és egyházi látnivalót, sétáltak a megújult Veszprémvölgyben, amely összeköti a Várat a város másik jelentős látnivalójával, az Állatkerttel. Este a Grammy-díjas énekesnő-zongorista, Diana Krall koncertjét élvezhették az idén 5. születésnapját ünneplő Veszprém Arénában, a VeszprémFesten.

 

A Szépalma szállodában töltött éjszakai pihenést követően a Bakony kapta a főszerepet. A nap lovas kocsizással indult, majd a zirci Arborétum új látogatóközpontját csodálták meg a lelkes szakemberek. A Hotel Szarvaskútban elfogyasztott ebéd után bejárták a Sobri Jóska Kalandparkot és a Forest Hills golfpályát, majd kellemes hangulatú somlói borkóstolón vettek részt a Tornai Pincészetben. Az este a sümegi Hotel Kapitány lovagi játékán ért véget középkori lakomával. Csónakázással indult a tanulmányút zárónapja a tapolcai Tavasbarlangban, amelyet Nemesvámoson pálinkakóstolás követett. A hamisítatlan nyári Balaton-parti hangulatba kóstolhattak bele Balatonkenesén a Kenese Marina Port vitorláskikötőben, végül Várpalotán a Thury vár megtekintésével zárult a program.
A résztvevők nagyra értékelték a régió sokszínűségét, gasztronómiai és természeti értékeit, nem utolsósorban pedig a házigazdák szívélyességét, a magyaros vendéglátást. A Közép-dunántúli és a balatoni régiókat is egyre több turista keresi fel: a KSH adatai szerint a balatoni régióban 960 ezer, a közép-dunántúli régióban 255 ezer vendégéjszaka realizálódott a 2013. január-májusi időszakban.

 

megosztás
hozzászólások
marko peter (22), Keszthelyi Egyesített Szociális Intézmény (2), test (1), shotokan karate (3), autó (3), kereszt (1), kultura (22), oktatas (347), nő (2), Zalaszántó (2), republic (1), magyar dal napja (8), Cseh László (1), Spa Hévíz (3), vasárnapi nyitvatartás (1), kormany (11), Owaimer Zoheir (1), Kovács Viktória (4), Hollywood (1), Torsa Dániel (1), idegenforgalom (174), csapadék (1), állatok (16), efott (6), Pura Vida Port (1), közétkeztetés (4), Hotel Zenit (3), támogatás (5), tanulmány (11), Joós Attila (1), webmark (2), hévízi kifolyó (3), Ifi Ferenc (1), ponthatar (6), viz (1), erzsebet program (4), minisztérium (7), Z. Karvalics László (1), barista (3), köztársasági elnök (1), Clemens Zsófia (1), Hévíz gyógyfürdő (112), Mikulás (8), onkormanyzat (481), Bartha Gábor (34), Player's Restaurant & Bar (2), Forstner Anna (1), Playboy (1), gépjármű (1), Babos Lajos (1)