Színes programokkal indítják a balatoni strandszezont szombaton, Keszthelyen is!

2016. június 13.
Szombaton tartják a Balaton napját, a strandszezon megnyitóját egy időben több balatoni strandon színes programokkal és a strandbisztrók megújuló kínálatának bemutatásával.Az első, egész Balatont átölelő rendezvényt tavaly indították útjára, hogy vonzó programokkal hívják fel a figyelmet arra: a Balaton hőmérséklete 20 fok fölé emelkedett, fürdésre alkalmassá vált  - tájékoztatta Kardos Gábor ötletgazda az MTI-t hétfőn.

Szombaton 14 órakor minden csatlakozó strandon tóba futó versennyel nyitják meg a szezont, majd fél 3-kor "körbekoccintják" a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral. Ezután büféverseny, gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél-készítő vetélkedő veszi kezdetét több helyszínen.

A Balaton napjára a csatlakozó strandok többféle programmal is készülnek. A gyerekeknek például homokvárépítő és papírhajó-versenyeket rendeznek, lesznek játékos és komolyabb sportprogramok, vízimentő-bemutatók. A klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedőkkel, retró fürdőruha-bemutatóval, sellőkosztüm-versennyel, piknikkosár-szépségversennyel várják a vendégeket a balatoni strandok, több helyszínen élő zenével és estig tartó partival.

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedőkkel is készül. A csatlakozó helyszínekről és a programokról a Balaton napja közösségi oldaláról (www.facebook.com/BalatonNapja) és a Magyar Turizmus Zrt. programoldalairól lehet tájékozódni.

Eddig Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsony, Balatonudvari, Balatonfüred, Siófok, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatongyörök és Balatonmáriafürdő egy-egy strandja jelezte csatlakozási szándékát, amelyek közül az utolsó kettő lesz az idei rendezvény kiemelt helyszíne, mint észak-déli településpár.

Kardos Gábor beszámolója szerint tavaly tíz település részvétével, a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség támogatásával indították el a hagyományteremtő rendezvényt. Hozzátette, hogy idén az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség már az egyik társszervezője lett az eseménynek. MTI

megosztás
hozzászólások
Schmied Zoltán (1), tispol (3), keszthely foter (201), beruházás (2), gyilkosság (1), Reischl-sörház (1), jégpálya (4), Anna-bál (2), Miss Balaton (1), kék zászló (1), Max (83), Gachályi András (3), Év fája (1), Életfa iskola (2), sárkányrepülő (1), biztosítás (2), véradás (2), Balatongyorok (136), Spa Hévíz (3), Cséby Géza (5), turisztika (94), Polgár Zsolt (1), Telecom (2), luxor (99), Az év orvosa (1), karnevál (1), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Hollywood (1), vegetariánus (1), Fodor Edith (3), cipősdoboz (3), kötélugró (1), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), pollen (3), Festetics kastély (139), gyenesdias (213), georgikon dse (7), Street Festival Keszthely (1), állami (1), ZalaSprings Golf Resort (2), Papp Gabor (227), étrend (4), gasztronómia (5), unicef (1), kozlekedes (8), euronews (1), drogmentes (1), Mikulás (8), Szőcs Tamás (1), retro (1)