Szilveszterkor és újév napján mindenki tartsa biztonságos, zárt helyen állatait!

2012. december 27.
A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket szilveszterkor és újév napján tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre kérjenek számára nyugtatót az állatorvostól.

A Noé Állatotthon csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a szilveszteri petárdázáskor az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak a házi kedvencekre, emiatt minden évben állatok ezrei rohannak világgá.
Az alapítvány azt ajánlja, hogy a következő néhány napban mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, amelynek beültetése január elsejétől egyébként is kötelező. A chip beültetését állatorvos végzi, a törvényben meghatározott maximum 3500 forintos áron.
A Noé Állatotthon Alapítvány külön bejelentő e-mail címet üzemeltet az érintett időszakban, és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit (petardazas@noeallatotthon.hu), önkénteseik egész éjjel és a következő napokon is segítik a kutyák hazajutását, továbbá a bejelentéseket Facebook-oldalukon is (www.facebook.com/noeallatotthon) megosztják.
Az elveszett állatok gazdáinak azt is javasolják, hogy keressék fel Budapesten a IX. kerületben a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét az Illatos úton.
Az Orpheus Állatvédő Egyesület közleményében jelezte, hogy az elveszett házi kedvenc keresésére ingyenes, fényképes lehetőséget adnak a www.zug.hu oldalon. mti

megosztás
hozzászólások
Rio 2016 (32), gyógytornász (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), Nagy Bálint (10), esküvő (9), Owaimer Aisha (1), úszás (22), parkoló (4), felsőoktatás (9), Bóka György (2), kalendarium (831), web (5), autóbusz (1), szerelem (1), Varga Terézia (1), turisztika (94), termálfürdő (1), meiszner kati (16), Mándó Zsuzsanna (1), jovedelem (2), Ranolder (1), étrend (4), Szent István ünnepe (3), tiltakozás (1), lotus (1), Németh Gábor (1), ingatlan (12), Táncpanoráma Keszthely (10), túlsúlyos (3), Balatoni Hajózási Zrt (4), Fehér szalag (1), színház (5), Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja (6), advent (226), Zala Megyei Közgyűlés (3), szakács (1), Babos Lajos (1), biztosítás (2), hó (4), MSZP (17), kozlekedes (8), jogsebész (9), Balatongyorok (136), Horváth Lászlóné (1), Biró Lajos (1), macska (1), Platán étterem (1), kitüntetés (6), ünnep (141), gyed (3)