Szilveszteri szállás lehetőségek a Balaton környékén

2015. május 15.
Egy finom bor valamelyik badacsonyi pincében? Halételek Tihanyban, vagy egy felejthetetlen nap a balatonfüredi élményfürdőben? A Balaton még mindig sokak kedvencének számít a nyári időszakban, de egyre többen fedezik fel a tó környékének szépségét akkor is, ha más évszakokról van szó. A szabadtéri rendezvények már az első tavaszi hetekben elkezdődnek, és egészen késő őszig rendszeresen akadnak programok és szabadidős lehetőségek.Legyen szó akár egy hosszú hétvége tervezéséről, a nyaralás heteiről, vagy éppen az év végi ünnepek turistaként a „magyar tenger” partján töltéséről, a Balaton remek választásnak bizonyul. Az utisugo.hu szakemberei összegyűjtöttek néhány olyan kikapcsolódási lehetőséget, amelyeket az idei pihenés tervezésekor, a nyár és szilveszter szállás kínálatából történő válogatáskor mindenképpen javasolt beiktatni a programok közé.

Wellness télen-nyáron
A rekreációt célzó wellness programok minden korosztály körében kedveltek, és ezekhez remek színtér a Balaton környéke. Hála az utóbbi évek fejlesztéseinek, ma már akkor sem kell lemondanunk a fürdőzés kínálta élményekről, ha esetleg az esős, hideg időjárás lehetetlenné tenné a tóban való pancsolást. A tó környékén létesült wellness szállodák fedett medencékkel állnak a vendégek rendelkezésére, melyek a téli hónapokban is kellemes meleg környezetben, igényes kialakítással várják a Balatont felkeresőket. Kifejezetten a karácsony és szilveszter környéki időpontok bizonyulnak rendkívül keresettnek, ugyanis lassan hazánkban is megmutatkozik az a trend, amely külföldön már elterjedt. Eszerint az év végi ünnepeket egyre többen szeretnénk otthonuktól távol tölteni, kiszakadva egy kicsit a megszokott környezetből. Szilveszter szállás kínálatában szép számmal megtalálhatóak a wellness hotelek csomagajánlatai is, melyek a teljes testi és lelki kikapcsolódás lehetőségét nyújtják.

Tipikus balatoni programok
Bár kétségtelen, hogy a Balaton télen egészen más arcát mutatja, mint a nyári hónapokban, de ha családi nyaralás szervezéséről van szó, akkor szilveszter szállás ajánlatai mellett érdemes a nyári lehetőségekről is tájékozódni. A horgászattal töltött esték, a lángos és a főtt kukorica mennyei illata, vagy a balatonfüredi hajókikötő hattyúkkal teli emléke sokunkban felsejlik, ha a”magyar tenger” kerül szóba. Napjainkban a strandok sokkal igényesebben kiépültek, mint néhány évtizede, és az élményfürdők is remek alkalmat kínálnak a kikapcsolódásra kicsik és nagyok számára egyaránt. A tó környékén megrendezésre kerülő zenés fesztiválok külföldieket is szép számmal vonzanak a területre, de a keszthelyi Festetics kastélyhoz hasonló történelmi nevezetességek is lehetőséget teremtenek a városnézésre.

Aktív pihenés
A sportos szabadidő szerelmesei számára kalandparkok, balaton-felvidéki túraútvonalak, vízi sportok és a Balaton körül kanyargó kerékpárút is szolgálja a pihenést. A nyár vagy a szilveszter szállás kínálata iránt érdeklődve érdemes úgy választani az apartmanok, vendégházak, hotelek ajánlatai közül, hogy a tervezett programok elérhető közelségben legyenek. Ma már egyre több helyen elfogadják a Széchenyi Pihenőkártyát is fizetésre, így a vonatkozó alszámla használatával pénzt is spórolhat.

megosztás
hozzászólások
koraszülött (1), google (3), Bocuse (3), Bátortábor (1), labdarugas (25), kalendarium (831), állatok (16), jogsebész (9), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), levendula (2), meteorologia (146), Egészségfejlesztési Iroda (1), esztétika (8), szuperhold (1), polgármester (153), rendőr (3), Bartha Gábor (34), Varga Andrea (13), KFT (1), fogyasztóvédelem (1), autóbusz (1), szalon (1), előadás (14), nő (2), Balatoni Hajózási Zrt (4), uzemanyag (24), Ranolder (1), Pampetrics György (21), Golden Globe (3), Zala Megyei Főügyészség (4), korhaz (99), Szőcs Tamás (1), érettségi megoldás (5), Balatoni Limnológiai Intézet (1), halottak napja (1), gyógyítás (2), Keszthelyen élni (6), Tóth Xénia (6), maraton (59), Alsópáhok (51), jég (5), Zalai Kutyasuli (1), horgász (5), KDNP (1), környezetvédelem (2), kornyezettudatos (4), TDM (3), Festetics kastély (139), keszthely balaton kekszalag (5), Balatoni Szövetség (3)