Szigorú költségvetésre és gazdálkodásra lesz szükség

2013. szeptember 13.
Szigorú költségvetésre és gazdálkodásra lesz szüksége továbbra is az önkormányzatnak – hangzott el a szeptember 12-én tartott soron kívüli képviselő-testületi ülésen Keszthelyen. A városatyák a gazdálkodás mellett többek között tárgyaltak a Keszthelyi Életfa Óvoda ügyében, valamint döntöttek arról, hogy továbbra is támogatják a diákok uszodába szállítását, és pályázatot adnak be part menti fejlesztésekre 15 millió forint összegben.

Továbbra is szigorú és szoros költségvetéssel kell, hogy dolgozzon a város. A kormányzati döntések értelmében szeptember 20-ig vissza kell fizetni a működésre felvett hitelt az önkormányzatoknak. Ettől a dátumtól kezdve a települések csak saját bevételeikből gazdálkodhatnak, és nem vehetnek fel működési hitelt.
Keszthely a második félévre tervezett gazdálkodásában több lépést is tesz az adómorál javítása érdekében, és behajtja az önkormányzat felé lévő kintlévőségeket.

A Keszthelyi Életfa Óvodába a hatályos köznevelési törvénynek megfelelően 9 pedagógiai asszisztens kerül alkalmazásra. A végzettségi előírásokat szem előtt tartva az óvodavezetés törekszik arra, hogy ezek az álláshelyek minél nagyobb számban az év elején végrehajtott létszámcsökkentés során elbocsátott dolgozókkal kerüljenek betöltésre.

Rendeződni látszik a régóta hányattatott Sirály épületének a sorsa. Az egykori étterem bérlőjével szerződést bont a városvezetés, és a megüresedett épületet a szomszédságában lévő Városház u. 1. szám alatti ingatlannal együttesen kívánja értékesíteni.
A  kiírásra kerülő versenytárgyaláson a Sirály induló vételárát 44.400.000,- Ft-ban, a Városház utca 1. szám alatti ingatlanét pedig 15.300.000,- Ft-ban állapította meg a testület.

Az idei tanévben a Klebelsberg Intézményfenntartó Központtal közösen továbbra is gondoskodik a város az óvodások és a diákok tanuszodába szállításáról. Az előző tanévhez hasonlóan ez évtől is 1,5 millió forinttal támogatja az önkormányzat a keszthelyi köznevelési intézményekbe járó gyerekek uszodába szállítását.
 
Pályázatot ad be a város vízparti területek fejlesztésére. A Balaton Fejlesztési Tanács 67 millió forint keretösszeget biztosít, melyből 15 millió forintra pályázik Keszthely.
A tervezett projekt során összesen 600 m új sétányburkolat épül meg a Városi strandon és a Halászcsárda előtti területen, mellette padok és nagyméretű szemetesek kerülnek kihelyezésre.

megosztás
hozzászólások
freestyle foci (1), Ifi Ferenc (1), világnap (1), program (7), Semmelweis Egyetem (1), tranzakciós díj (1), Benkő Lívia (1), Major Veronika (5), íjászverseny (1), fájdalommentes (3), szűrés (1), hazassag (6), Vaszily Zsolt (3), Csángó Zsuzsa (1), orvos (23), nav (29), rádió (1), zivatar (1), egyház (2), Havasi Bálint (13), LMP (4), képviselő-testület (37), OKJ (1), szerelem (1), hospice (1), footgolf (1), Udvaros Dorottya (1), karácsony (20), Brüsszel (1), debrecen uszo eb (16), Pápai Gábor (6), vonyarcvashegy (158), eltűnt (5), sütemény (1), luxor (99), felveteli (29), boldog békeidők (2), Füzes Eszter (1), földrengés (2), Pampetrics Milán (2), Naszádos Antal (1), Cserép Letícia (1), Donkó Imre (1), párbajtőr (1), Kvárta Mátyás (44), hotel mirage (1), migráns (3), szex (9), helikon (41), Pampetrics György (21)