Széttáncolt cipellők – újratöltve

2017. június 07.
Ki ne ismerné a Grimm testvérek varázslatos mesevilágát, amely tanulságos és megható történeteivel minden korosztály számára remek szórakozást nyújt?

Ebből az okból kiindulva került megalkotásra 2004-ben a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport legelső táncjátéka, Széttáncolt cipellők címmel. Ezennel elérkezett az idő, hogy 2017-ben az akkori sikerdarabot leporolják és ismételten bemutassák a közönségnek, immáron a felújított változatot.

Mint a legtöbb mesében, itt is megtalálható a király és királyné, felbukkannak a szakácsok és az udvarhölgyek, ám végül mégis a szegénylegénynek sikerül megoldani a rejtélyt. A párbeszédek verses formában zajlanak a táncok között, de a legtöbb szöveg természetesen néptánc nyelven íródott.

"Vajon kiderül-e még valaha, hová tűnnek lányaim az éjszaka?" - hangzik el az előadás elején a király által feltett kérdés, amire egyik kérő sem tudja megadni a feleltet. Megjelennek a katonák és a tündérek is, de a titokra nem derül fény, a lányok minden este rongyosra táncolják cipellőiket Tündérországban.

Bemutatásra kerül a darabban a nagysikerű Szakács tánc, valamint a Szegénylegény pontozója is, amely az egész mű egyik legvirtuózabb produkciója. A végén persze minden jóra fordul, megoldódik a rejtély, a szegénylegény elnyeri méltó jutalmát és a mesejáték fergeteges mulatozásba torkollik. 

A műsort 2017. június 10-én (szombaton) 18 órakor adja elő a  Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport a Balaton Színházban, Keszthelyen.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
országgyűlési képviselő (33), gyermekszám (1), relaxáció (1), Krepsz-Kapai Bernadett (1), szépségápolás (8), Krasznai István (1), alakformálás (6), e-kereskedelem (1), gyermek (12), georgikon (34), program (7), zivatar (1), kereskedelem (1), Bibó Gimnázium (1), Don (1), idegenforgalom (174), tiltakozás (1), vegetariánus (1), Silver fitness (1), újszülött (1), Csótár András (57), maraton (55), büntetés (3), Dublecz Karoly (2), jutalom (1), boksz (3), Pelso Társaság (5), regisztráció (1), képviselő-jelölt (5), minisztérium (7), sztárportré (3), betegség (11), turisztika (92), munkahely (8), vasárnapi pihenőnap (3), Kartali Zsuzsanna (1), tornádó (1), Szeiler Stúdió (32), Balatoni Kör (2), VÉDA (1), Horváth Mariann (1), mellrák (1), életmód (10), jaras (36), állami (1), Mikulás (4), levendula (2), karrier (1), szakács (1), Horváth Lászlóné (1)