Szeptemberben érkezik a CT Keszthelyre

2015. augusztus 18.
Szeptember végére fejeződik be a hévízi és a keszthelyi kórház közös, csaknem egymilliárd forintos fejlesztése, amelynek eddigi eredményeit bemutatva kedden Hévízen, majd Keszthelyen tartottak sajtótájékoztatót.Kvarda Attila, a két intézmény főigazgatója elmondta: több mint 953 millió forintból valósul meg a Keszthelyi Kórház, valamint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház építészeti munkákat és eszközbeszerzéseket is tartalmazó korszerűsítése.
   
Hévízen az újonnan kialakított rendelők és kezelőhelyiségek jó részét már használják a betegek, Keszthelyen pedig szeptember közepére várják, hogy az új CT-berendezés és a két digitális röntgenkészülék megérkezik.
A főigazgató kifejtette: a két kórház funkcióit részben egyesítő, közös informatikai rendszert kiépítő, továbbá a modern gyógyászati eljárásokat bővítő beruházás része a költséghatékonyság megteremtése is. Mindezek keretében Hévízen, a fedett fürdő épületében új orvosi rendelőket alakítottak ki, 42 ágyasra bővítették a fizioterápiás kezelőt, az infúziós és injekciós kezelésekhez új helyiséget nyitottak, és új helyre költöztették a korszerűsített laboratóriumot is.
A közel egymilliárdos beruházáson felül a kórház saját, mintegy 150 millió forintos forrásából felújítják a fedett fürdő több évtizeddel ezelőtt épített fogadócsarnokát is várhatóan az év végére - jelezte Kvarda Attila.
   
Keszthelyre már megérkeztek a központi sterilizáló új gépei, üzembe állították a most beszerzett laboratóriumi eszközöket, továbbá a kardiológiai, nőgyógyászati és hasi ultrahangot. Elkészült a CT és a digitális röntgen helyisége, ahová a következő hetekben állítják be a berendezéseket.
A több mint 400 ezer beteget ellátó körzetben működő két kórház modernizálása révén Zala megyében - Zalaegerszeg és Nagykanizsa mellett - már minden kórházban lesz CT. A Balaton környékén pedig Veszprém és Siófok után a nyugati medencében is lesz korszerű képalkotó készülék - tette még hozzá a főigazgató. MTI

megosztás
hozzászólások
gyógyfürdő (6), Csöre Gyula (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Bóka István (1), hegyalja fesztival (3), Palásthy Bese (1), bor (26), Nagykanizsa (1), Villányi Éva (1), rezsi (18), pedagógus (6), cigaretta (13), Paleomedicina (1), jatek (2), Magyarország szépe (1), Rúzsa Magdi (1), Márton nap (1), Mándó Zsuzsanna (1), utánpótlás (1), labdarugas (25), Ferenc pápa (1), Selmeczy Zsuzsanna (5), Kartali Zsuzsanna (1), Giro d'Italia (1), medve (1), tanulmány (11), Fejér György Városi Könyvtár (52), szuperhold (1), kutatók éjszakája (1), Partics Roland Hunor (1), zala (1156), Bedő Beáta (10), Ács István (10), vasárnapi nyitvatartás (1), Együtt (1), dinnye (1), regisztráció (1), közétkeztetés (4), nyugdij (8), footgolf (1), Tóth Csaba (3), rezidance (5), sorkötelezett (1), esküvő (9), Mohácsi József (8), Laky András (2), kutatas (81), Carbona (9), oscar (13), Balatoni Szövetség (3)