Számok oka van annak, hogy elektromos fogkefére válts

2022. július 10.
Napjainkra az elektromos fogkefék léptek elő a szájápolás elsőszámú eszközeivé. Számos kutatás és tanulmány bizonyítja, hogy ezek az elektromos szájhigiéniai eszközök lényegesen hatékonyabb tisztításra képesek, mint a hagyományos manuális kefék.

Amikor felvetődik a kérdés, hogy minek köszönhető az elektromos fogkefék előnye, elsőként a hatékonyabb tisztítást kell említeni. A hatékonyságuk kulcsa abban rejlik, hogy a mozdulatokat képesek elvégezni helyettünk, így összehasonlíthatatlanul kényelmesebb fogmosást tesznek lehetővé. Egy elektromos fogkefe feje annyi mozdulatra képes, amit hagyományos módon csak hosszú-hosszú idő alatt tudnánk megtenni – fogalmaz a megkérdezett fogorvos.

Számos független kutatás bizonyítja, hogy az elektromos kefék mind rövid, mind pedig hosszú távon több lepedéket távolítottak el és hatékonyabban csökkentették a fogínygyulladást. Ez részben annak köszönhető, hogy az elektromos fogkefék abban az esetben is hatékony tisztításra képesek, ha kevesebb figyelmet fordítunk a megfelelő nyéltartásra; míg a hagyományos fogkefék hatékonysága ilyen esetben elégtelen lehet, a forgófejes elektromos kefék ez esetben is hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket. Ennek köszönhetően nagyszerű választást jelentenek gyermekek számára is; érdemes tudni, hogy a gyártók kínálatában találhatunk kifejezetten számukra tervezett változatokat, gyakran mesefigurás kivitelben.

Ha elektromos fogkefét használunk, számos üzemmód és kefefej közül választhatunk, amelyek egy-egy területre specializáltak, mint például érzékeny fogakra, ínymasszírozásra vagy fogfehérítésre. A kompatibilis kefefejeknek köszönhetően ezek a funkciók egyetlen készülékkel elérhetők.

Persze felvetődik a kérdés, hogy milyen elektromos fogkefét válasszunk. A kérdés elsősorban azok számára okozhat fejtörést, akik az első ilyen készüléküket szeretnék megvásárolni. A kereskedelmi kínálatban jellemzően kétféle megoldással találkozunk; ezek a forgófejes, illetve az úgynevezett szónikus fogkefék. A forgófejes kefék esetében a sörték egy apró gömbfejen helyezkednek el. Ennek köszönhetően nagyszerűen alkalmasak a nehezen elérhető helyek és fogzugok tisztítására is. Velük ellentétben a szónikus fogkefék inkább egy hagyományos keféhez hasonlíthatók; elképesztő sebességű oldalirányú mozgásra képesek, így rendkívül hatékonyak, ugyanakkor nagyobb figyelemre van szükség használat közben, az alaposság érdekében figyelmet kell fordítani a megfelelő nyéltartásra.
Érdemes figyelmet fordítani a nyél kialakítására is. Fontos, hogy a felület kellően bordázott legyen, máskülönben a vizes-fogkrémes hab miatt a tartás rendkívül kényelmetlenné válhat. Szerencsére elmondható, hogy a neves gyártók esetében nem fordulnak elő ilyen problémák.

Elmondható, hogy a piacvezető gyártók termékei megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyeket általánosságban támaszthatunk az elektromos fogkefékkel szemben. Ha tudatosan választunk, biztosan megelégedettséggel használjuk majd a készüléket, ami hozzájárul a szájhigiéniánk javításához.

megosztás
hozzászólások
jog (3), Bradley Cooper (1), katona (1), szuperhold (1), gyes (2), lovaglás (2), tranzakciós díj (1), repülőtér (21), luxor (99), Novinszky Petra (1), sztár (2), Örvényeshegy Piknik (3), rádió (1), pünkösdi regatta (5), hirdetés (1), Keszthely HUSZ (3), kutya (23), shotokan karate (3), ZalaSprings Golf Resort (2), Papp Gabor (227), sorkötelezett (1), Jobbik (10), Mátrai Gabriella (2), költészet napja (2), pálinka (2), Playboy (1), jég (5), büntetés (3), tenisz (3), Street Festival Keszthely (1), Stohl András (1), power-bank (1), KiBeszél (14), piac (6), Alsópáhok (51), gyümölcs (2), jaras (36), munkahely (8), Varga Endre (4), munka (11), karrier (1), Szent István ünnepe (3), proa (1), Palásthy Bese (2), Télikert (5), MTI (595), reklám (1), ország torta (1), Hollywood (1), Magyar Államkincstár (2)