Szálkamentesen, természetes ízekkel

2015. október 14.
Bükkfán, melegen füstölt tokhalfilé, mellékíz nélküli halkolbászka, aszalt gyümölccsel, sajttal, olívával töltött tokhalfilé, fürjtojásos halvagdalt, halkocsonya, zöldséges aszpikos hal… csak néhány a keszthelyi Halház Kft. termékei közül. Az étvágygerjesztő ételek ráadásul tartósítószer-, adalékanyag- és szálkamentesek. Nos, engem máris megvettek…Egyre népszerűbb az egészségtudatos étkezés, egyre jobban odafigyelünk arra, hogy mi kerül a tányérunkra. Erre a piaci igényre épít a keszthelyi Halház Kft. is. A cég megalapítói olyan „egészségturisták”, akik korábban Hévízen töltődtek fel, és annyira tetszett nekik a környék, hogy úgy gondolták, szívesen költöznének Zala megyébe.

A halnevelő telep építése 2011-ben kezdődött, és kilenc hónap alatt elkészült a szükséges épületegyüttes. A recirkulációs rendszer a kádakban, medencékben nevelt halak vizét négyféleképpen szűri meg, így a lehető legjobban kíméli a környezetet. A folyamatosan jó minőségű halhús eléréséhez az életkörülményeket is állandóvá tették: figyelik és szabályozzák a víz hőmérsékletét, oxigéntartalmát, a takarmányt a legmegbízhatóbb forrásból szerzik be. Az első tokhalak 2012-ben kerültek a rendszerbe, akkor 8-10 grammosak lehettek, mára négy, négy és fél kilogrammosra híztak. A szibériai tokhal fehér húsa abszolút szálkamentes, minimális a zsírtartalma, jól fűszerezhető, nincs mellékíze, mégis tiszta és selymes ízű. A cégnek több mint ötven saját halreceptúrája és jelenleg tizenöt terméke van, amelyet a zalacsányi halfeldolgozó manufaktúrában állít elő. A halételek fogyasztásra készen kerülnek a vásárlók asztalára, felbontás után azonnal ehetők is. A cég semmilyen mesterséges adalékanyagot, ízfokozót, tartósítószert, szóját nem használ. Termékei ízvilágukban megfelelnek a magyar konyhának, a fűszerek között megjelenik a bors, a hagyma és a fokhagyma is.

A Halház Kft. néhány termékét, a füstölt tokhalfilét, a halkolbászkát és a töltött halfilét megkóstolhatják és megvásárolhatják a Tulipán helyi termékek boltjában. Október 16-án pedig kóstolóval egybekötött termékbemutatót tartanak a Tulipán boltban, ahol lehetőség lesz a kedvezményes vásárlásra.

Tulipán Helyi Termékek és Magyar Áruk Boltja
Keszthely, Sörház u. 5.
Tel.: 06-30/229-9672

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
erdekes (538), Zalaköveskút (1), Polgári vélemény (6), Helikoni ünnepség (4), helyesírás (1), Horváth Lászlóné (1), tavasz (1), állatkínzás (2), Taliándörögd (1), statisztika (2), állami támogatás (1), Fehér szalag (1), sütemény (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), traffipax (4), karrier (1), Márton nap (1), Halház kft (1), tispol (3), Bibó Gimnázium (1), könyv (1), Szeiler Stúdió (32), reklám (1), Palásthy Bese (2), fogyasztóvédelem (1), Balatonátcsúszás (1), atlétika (6), menza (2), egynapos sebészet (1), 2016 (2), Ranolder (1), kilométer (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Balaton Sound (2), Apák napja (1), gyilkosság (1), kerekpar (27), utánpótlás (1), Németh Veronika (1), Egészségfejlesztési Iroda (1), Alsópáhok (51), tanulmány (11), étrend (4), keresztény (2), természetgyógyászat (2), Ugrimanók (1), migráns (3), Joós Attila (1), beruházás (2), Polgár Zsolt (1)