Szakmai díjat nyert a hévízi egyesület

2016. február 03.
A 24. Turisztikai díjátadó gálán és évadnyitó fogadáson a Magyar Turizmus Zrt. szakmai díjait is átadták február 1-jén, a Budapesti Kongresszusi Központban. Az Év TDM szervezete díjat és az ezzel járó nettó egymillió forintos, marketingre felhasználható támogatást a hévízi egyesület nyerte el.

2015-ös kiemelkedő szakmai teljesítményéért
Az év turisztikai újságírója díjat Gerencsér Dóra, a Világjáró Magazin szerkesztő-újságírója,
Az év turisztikai szerkesztő-riportere díjat Pilisy Csenge, a Kossuth Rádió Heves megyei tudósítója;
Az év Tourinform iroda fenntartója díjat a Tourinform Hajdúböszörmény fenntartója, a Szabadhajdú Közművelődési Média és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.;
Az év TDM szervezete díjat a Hévízi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület,
Az év TDM menedzsere díjat pedig Máyerné Bocska Ágnes, a Kaposvár és a Zselic vidéke TDM Egyesület TDM menedzsere
vehette át.Az év TDM szervezete 2015-ben a Hévízi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Egyesület lett.

 

A TDM Egyesület fő tevékenységei közé tartozik többek között a helyi kiadványok, térképek, információs füzetek szerkesztése és kiadása; a vendégek komfortérzetét biztosító szolgáltatások megteremtése, például a Tourinform Iroda üzemeltetése vagy a Touch Info pultok működtetése is, valamint a turisztikai fejlesztések elősegítése pályázati források bevonásával. Az Egyesület üzemelteti a városközpontban lévő Tourinform Irodát és aktív támogató szerepe volt a HeBi - Hévíz város közösségi kerékpáros rendszerének kialakításában. A gyógyfürdő 220 éves évfordulója kapcsán az év 220. napján: 2015. augusztus 8-án az egyesület, a Hévízi Tófürdő, a Szent András Reumakórház és Hotel Spa Hévíz közös rendezvényekkel várta vendégeit.
Hévíz a Balaton turisztikai régió leglátogatottabb települése. 2014-ben itt töltötték el a régió vendégéjszakáinak mintegy 20 %-át, a régió külföldi vendégkörének több mint a negyede (97 ezer fő) itt foglalt szállást. A mind belföldi, mind külföldi vendégek körében népszerű település legfőbb vonzereje természetesen maga a Hévízi-tó, az arra épülő fürdő és az ehhez kapcsolódó gyógy-, és egészségturisztikai szolgáltatások. Hévíz turisztikai kínálatába szervesen beépültek az aktív lehetőségek, a bor és gasztronómia, valamint a környék kulturális programlehetőségei is.
Az elmúlt időszakban a fejlesztéseknek és a minőségi szolgáltatásoknak köszönhetően a város és a szolgáltatói egyaránt számos elismerésben részesültek. A Hungarikum Bizottság döntése alapján a Magyar Nemzeti Értéktár része lett a Hévízi-tó és az ottani hagyományos gyógyászat; kerékpárosbarát település díjat nyert a város; szálláshelyei többek között "Év Szállodája 2014", „Magyar Brands díj 2014” és „Magyar Turizmus Minőségi díj 2014” elismerésekkel gazdagodtak.
2015. májusában a Magyar Turizmus Zrt. stratégiai megállapodást kötött Hévízzel. A stratégiai együttműködés célja a külföldi, elsősorban gyógyvendégek számának növelése Hévízen és térségében. A megállapodás keretében Hévíz és a Magyar Turizmus Zrt. ebben az évben közösen mintegy 160 millió forintot fordít a német, az orosz és az osztrák piacon végzett munkára.
A Hévízi TDM Egyesület számos Magyar Turizmus Zrt. által szervezett kitelepüléshez, rendezvényhez és kampányhoz csatlakozott, emellett a Balatoni Regionális Marketing Igazgatóság akcióiban is aktívan részt vesz.

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
Kehidakustány (1), percdíj (1), Básti Juli (1), Szeiler Gábor (1), iskola (338), Palya Bea (1), kultura (22), matolcsy gyorgy (1), Krassói Katalin (1), méregtelenítés (1), Naszádos Péter (12), Pappné Beke Judit (1), előadás (14), gyógyszertár (1), csokoládé (2), alkohol (4), Astellas-díj (2), női gombolkodó (5), fogorvos (5), párbajtőr (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Spa Hévíz (3), jogszabály (1), proa (1), menekült (1), Pálfi László (1), Csöre Gyula (1), Szent István ünnepe (3), Bálint NatáLia (2), labdarugas (25), trianon (2), boksz (3), Csengei Agota (16), kezilabda (64), család (1), szakács (1), Torsa Dániel (1), drog (3), miniszterelnök (2), 1956 (1), onkentes (3), Burgonyakutatási Központ (2), Paleomedicina (1), közétkeztetés (4), Ekmann László (1), Top 50 (1), hospice (1), választás (46), ZalaSprings Golf Resort (2), Kis-Balaton (1)