Svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken

2011. szeptember 19.
Egy hónapon át svéd és norvég valóságshow-t forgatnak a Balaton-felvidéken: a szeptember végéig tartó, Mesterek mestere címet viselő műsor felvételein egykori svéd és norvég élsportolók küzdenek meg egymással.

Az összesen kilenc-kilenc, egyenként egyórás epizódból álló műsort a svéd SVT-1, illetve a norvég NRK közszolgálati televízió tűzi műsorára, várhatóan magas nézettség mellett.
A Magyar Turizmus Zrt. és a Meter Film and Television AB svéd produkciós iroda együttműködésével a felvételek idejére a szereplők egy hónapra egy Balaton-felvidéki luxusházba költöztek, a forgatás a stábbal együtt több mint száz fő részvételével zajlik szeptember 30-ig - közölte a Magyar Turizmus Zrt.
A nézők nemcsak a résztvevők mindennapjait kísérhetik figyelemmel, hanem azt is, hogy a sportolók a Balaton körül hogyan versenyeznek egymással. A feladatok hátterét a tópart, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum, illetve a Tihanyi-félsziget adja.
A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint Svédországban adásonként 1,5-2,3 millió nézőt vonz a reality, és Norvégiában is több mint egymillióan követik figyelemmel a műsor egyes részeit. Az adások mellett a napi és a bulvár sajtó is folyamatosan foglalkozik a műsorral és a felvételeknek otthont adó helyszínekkel, így a valóságshow a legszerényebb becslések szerint is 300 millió forintnyi hírértéket generál az országnak - áll a közleményben. A kommüniké arra is kitér, hogy amikor 2009-ben Máltán forgatták az adott évadot, a sorozat adását követően - a rendkívüli érdeklődés miatt - meg kellett duplázni a Máltára irányuló légi járatok számát, és a norvég légitársaság is menetrendszerinti járatot indított a szigetországba.
A következő forgatási nap kedden a szigligeti várban lesz, amelyet erre az időre le kellett zárni a turisták elől - mondta Balassa Balázs polgármester az MTI-nek. Hozzátette: azonnal igent mondtak a Magyar Turizmus Zrt. felkérésére, amelytől a forgalom fellendülését remélik. A különleges szigligeti történelmi helyszínen már a második forgatási napot tartják kedden. mti

megosztás
hozzászólások
La Montanara (1), Rúzsa Magdi (1), csapadék (1), vízkereszt (1), atlétika (6), Halház kft (1), véradás (2), relaxáció (1), internet (20), tanulmány (11), egeszsegugy (266), republic (1), Magyar Telekom (1), Zalaegerszegi Törvényszék (12), matolcsy gyorgy (1), diploma (4), mav (25), Fidesz (14), Bóka György (2), álommeló (1), operatőr (1), percdíj (1), állatkert (1), hullámmasszázs (1), TDM (3), szavazas (9), alapítvány (2), vendeglátás (6), Budapest (3), vadász (2), Szennyai Anita (2), Balsai Móni (1), tűzoltó (32), állatvédő (5), influenza (2), Bethesda (1), óvoda (7), munkaviszony (1), Básti Juli (1), Playboy (1), Libás (2), Gelencsér Kálmán (2), étrend (4), Balaton (1157), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), Centrál Színház (1), onkentes (3), ruha (2), Életfa iskola (2), jég (5)