Step by step - Sztárportré Zsidró Tamással

2014. október 24.
Zsidró Tamással vállalkozás építés kapcsán készült Sztárportré. "A mi szakmánkban az alap hajvágásoknál, Angliában van egy nagyon helyes fogalom: step by step, lépcsőről-lépcsőre, lépésről-lépésre. Mi így tanultuk meg a szakmánkat, és ez az egész életemet teljesen átlengi...

Egész kicsiből indultam, alkalmazott voltam. Egy fodrásznál dolgoztam - egy elég híres fodrásznál -, és az egyik kozmetikus barátnőnk mondta: Mi miért nem nyitunk egy üzletet közösen? Egy kapualjban nyitottunk egy - szerintem 40 négyzetméternél nem nagyobb - üzletet. Utána lett két kis üzletem, azután lett egy nagy üzletem és egy kis üzletem, utána lett két nagy üzletem... A legnagyobb mérföldkő az Andrássy úti szalon, ami most is büszkesége a szakmánknak, és nekem. Utána már sokkal tematikusabban kezdtünk terjeszkedni..."

A fodrász vállalkozó azt mondja óriási szerencsék vezették, és a terjeszkedéssel kapcsolatban: "Mindig valaki kitalálta, hogy szépségszalont szeretne nyitni, és mindig engem talált meg - a mai napig, évente hét-nyolc üzlettel meg vagyok kínálva."

Mitől működik jól egy üzlet?

"Olyan munkatársakkal dolgozunk, akik ugyanolyan szinten tudnak dolgozni, mint én. Állandóan tanítjuk egymást - van egy úgynevezett házi továbbképzőnk hétfőnként. Hétfőn este ez a pár óra szent, amikor munka után odaülünk, és videózunk, vagy tanítjuk a kezdő fodrászokat, vagy mutatunk egymásnak valami újdonságot. Van egy erős fodrászati egység az üzletekben, és ez egy nagyon jó alap. Nagyon sokat járok külföldre, és videózom azokat a show-kat, ahol csinálják a hajakat azok a fodrászok, akik hasonló szinten vannak mint mi - ezeknek a technikáit természetesen ellessük. Egy korszerű fodrász ma felépít egy frizurát - tehát nem levágja, hanem a hajvágást felépíti."

A vállalkozás ügyeit Zsidró Tamás maga intézi, végül úgyis neki kell rámondani az igent vagy a nemet mindenre - mondja. "Természetesen az üzletekben vannak üzletvezetőim, akik nagyon szerves részét képezik ennek az egész kis birodalomnak, ők abszolút a partnereim is. Egyetlen luxust lehet, hogy meg fogok egyszer engedni magamnak, hogy legyen egy asszisztensem - nem egy fodrász asszisztens, hanem valaki aki összeírja a dolgokat.

Amire most nagyon rászoktam, hogy azonnal megcsinálom azt a dolgot ami hárul rám. Azonnal elkezdem csinálni, mert ha már egy fél óra múlva kezdeném el csinálni, akkor elfelejteném - tehát küldöm, csinálom..."

 

megosztás
hozzászólások
Balsai Móni (1), vállalkozó (4), sportlövő (2), étterem (11), Helikoni ünnepség (4), kávé (2), cselgáncs (1), regisztráció (1), vonyarcvashegy (158), újszülött (1), Festetics kastély (139), szavazas (9), Miss Balaton (1), parlament (72), bolt (3), fogorvos (5), környezetvédelem (2), könyv (1), táncpanoráma (5), balett (1), boldog békeidők (2), Virágos Magyarország (6), HIV (1), Pápai Gábor (6), C+ fesztivál (1), nagyik karácsonya (1), e-kereskedelem (1), gyász (1), triatlon (13), nagyméret (1), Krasznai István (1), keprol kepre (7), Koósz Attila (1), Ifi Ferenc (1), freestyle foci (1), paralimpia (4), egynapos sebészet (1), atlétika (6), Négeli Noémi (1), Jobbik (10), koktél (1), boldog (1), Béres Attila (2), balatongyorok jazz (23), kresz (2), álommeló (1), Naszádos Péter (12), Magyarország tortája (1), Varga Endre (4), táplálkozás (1)