Startol a Multi-Pay fizetési rendszer

2010. december 27.
Januártól használható, februártól pedig már országosan 12 ezer elektronikus terminál fogadja el a Multi-Pay kártyákat. A többfunkciós kártyát a cafeteria szolgáltatások felhasználásának egyszerűsítésére dolgozták ki magyar szakemberek és sikere már most, a bevezetés előtt biztosra vehető.

A nyolcezer patikapénztáras elfogadóhely mellett további négyezer ponton lesz használható az első hetekben a Multi-Pay kártya. A cafeteria szolgáltatások adminisztrációjának egyszerűsítésére bevezetett plasztikkártyát februártól több nagy élelmiszer áruházlánc és szupermarket hálózat, többek között a Co-op Hungary Zrt. üzletei is elfogadják, de várhatóan belép a BKV és más szolgáltatók is. A hideg-, és meleg ételutalványokat is helyettesítő kártyával ezért az egész országban lehet fizetni.

Az első hetekben még döntően a Patika Egészségpénztár és az Új Pillér tagjai - mintegy 130 ezer munkavállaló - él majd a kényelmes fizetési rendszer előnyeivel - mondta el dr. Lukács Marianna, a Patika-csoport vezetője - de nem kétséges, hogy országszerte egyre szélesebb körben használják majd a cafeteria kártyát.

Dr. Timár György, a Multi-Pay rendszert működtető társaság vezérigazgatója szerint az új, többfunkciós kártya  potenciális ügyfeleinek száma minimálisan 1 millió - ennyien használják ugyanis egészségpénztári kártyájukat az országban. A munkaadók és a munkavállalók számára is előnyös plasztikra épülő informatikai rendszer ugyanis megkönnyíti az elszámolást, feleslegessé teszi a papíralapú utalványokat: egy kártyán elkülönítve kezeli a különféle cafeteria juttatásokat. Az újdonság piacképességét bizonyítja, hogy bár a rendszer még be sem indult, már dec emberben 1500 egységgel bővül a Multi-Pay elfogadó hálózata.

A Patika-csoport vezetője elmondta, hogy nagy várakozással tekint a Multi-Pay-jel kötött stratégiai szövetségre. A patikakártya több mint egy évtizedes sikere nagyrészt annak köszönhető, hogy a bonyolult jogszabályok által definiált egészségpénztári tagságot a mindennapokban könnyen kezelhető, emellett a használók számára árkedvezményt nyújtó rendszerré alakította át. Dr. Lukács Marianna szerint a cafeteria elemek egyszerűsítésével ugyanez a nagy lehetőség áll a Multi-Pay előtt is.

A szakember ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az idei önkéntes pénztári (nyugdíj- és egészség) egyéni befizetések 30 százalékát jóvá lehet írni az SZJA-ból - jövőre ez már csak 20 százalék lesz. Az idén december 31-ig teljesített egyéni  befizetésekből tehát több marad az állampolgároknak, amit érdemes kihasználni.

Ugyanakkor leghamarabb január végén derülhet ki, hogy melyik elem lesz a cafeteria - más néven természetbeni juttatások - jövő évi sztárja, ugyanis a cafeteria nyilatkozatokat január közepén-végén zárják a munkaadók.

megosztás
hozzászólások
ZalaSprings Golf Resort (2), turisztika (94), Szent Mihály (1), egyház (2), Rigo Csaba (36), angus marha (1), Pál Attila (1), minimálbér (1), Bóka Péter (1), szavazas (9), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), strand (21), Füzes Eszter (1), Ékszertáska (2), támogatás (5), balatoni strandbelépő (1), kerekpar (27), regatta (2), traffipax (4), gyes (2), Négeli Noémi (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), álommeló (1), termálfürdő (1), Kovács Beatrix (1), advent (226), fesztival (93), egynapos sebészet (1), kitüntetés (6), Polgár Zsolt (1), táncpanoráma (5), MTI (595), Zsittnyán Tamás (1), utánpótlás (1), belfold (1440), boldog (1), Varga Andrea (13), Halott pénz (1), halál (42), kékszalag (12), konyvtar (103), Gachályi András (3), tengerpart (1), Cséby Géza (5), Zalai Borcégér (5), Visionet (1), Bock Bisztró (12), vasút (10), Virágos Magyarország (6), karácsony (20)