Sporttáskák és ami bennük rejlik

2022. április 29.
Van egy jelenség így tavasszal, amikor a sportolni vágyók tömegével jelennek meg.

A mindig aktívan sportolók, akik az egész telet végigmozogták, azok nyugodtak és valószínűleg nem értik ezt a jelenséget. Akik viszont csak most célozták meg a beach body-t azoknak rohamtempóban közeleg a nyár, és a strandszezon. A tavasz során egyre többet nézzük magunkat a tükörben, és álldogálunk a mérlegen. Csábítanak a csodadiéták a neten, felizzanak a lépésszámláló alkalmazásokat, és a jobb idő beköszöntével egyre többen döntenek a mozgás mellett. Bizony a legtutibb diétákat is ki kell egészíteni sporttal, ez a két dolog ugyanis tökéletes szimbiózist alkot, erősítik egymás hatását. Az életmódváltás szellemében előkerül hát az edzőcucc a szekrény aljából, hogy neki vágjunk a következő néhány hónapnak. Ez a projekt nemcsak kitartást és elszántságot igényel, hanem megfelelő logisztikát is, merthogy valamiben szállítanunk kell az edzéshez szükséges összes holminkat, ruhákat és kiegészítőket egyaránt.

Aki munkahelyről jár edzeni
Az emberek többsége egy fél várost is átszel, mire az edzőterembe jut. Ha például költözik az ember, edzőtermet nem szívesen vált (ez is olyan, mint a fodrász, vagy a fogorvos). Ha utaznunk kell az edzés színhelyére, akkor mindenképpen egy megfelelő táskát kell választanunk, hogy minden kellék a rendelkezésünkre álljon és kényelmes legyen a cipelése. Ha munkából utazunk, és az üzleties, elegáns megjelenés elvárt a munkahelyünkön, akkor az sem mindegy, hogy ez a táska, hogyan néz ki. Éppen ezért, ha munkába is magunkkal visszük az edzőszettünket, célszerű elegánsabb, visszafogottabb táskát választani.

Mik is kerüljenek a táskánkba?
Ez függ az adott sporttól, amit űzni szeretnénk. Kell ugye egy szett edzőöltözék, zokni, egy pár cipő (esetleg papucs), törölköző, esetenként fürdőköpeny. Ez egy alapkombináció, amit még számos dolog kiegészíthet. Ilyen például a kulacs, vagy a kondizók esetében a „mixelőpohár”. Szóba jöhet akár egy hajszárító, hajkefe is, és arról sem szabad megfeledkezni, hogy egy 46-47-es cipőnek mekkora a helyigéne. A lényeg, hogy mindennek el kell férnie a táskában, és hogy ezt a sok cuccot a lehető legkényelmesebben szállíthassuk. Pont ezért van szükség viszonylag nagy táskára, ami strapabíró anyagból készül és megbízható zárszerkezettel bír. Ciki lenne azért nem elkezdeni az edzést a célegyenesben, mert a cipzár beragadt, és nem bírjuk kinyitni a táskát, szóval a minőségre különösen ügyeljünk. Ha nem „férünk” el egy nagyobb táskában sem, akkor jómegoldás lehet, ha egy kisebbet is mozgósítunk, amibe elférnek mondjuk a piperecuccok, hajszárító, tusfürdő, és egyéb aprócikkek, amikre szükségünk lehet. Plusz pontot ér a táskáknál, ha rendelkeznek egy jó, széles vállpánttal, így tömegközlekedésnél szabad marad mindkét kezünk. A hölgyek nyugodtan csajosra vehetik a figurát, és játszhatnak a színekkel, mintákkal. Azok a férfiak is könnyen találhatnak maguknak sporttáskát, akik a klasszikus férfias színpaletta színeit kedvelik.

Ha egy kellemes sétával indítjuk (majd pedig vezetjük le) az edzést, az edzőterem felé, akkor meg kell említeni a hátizsákok létjogosultságát is. Mivel így a séta közben mindkét kezünk szabad, odafelé nyugodtan nézegethetjük a telefonunkon a bicepsz hatékony edzéséről szóló videókat. Visszafelé pedig akár egy jó kis csirkemell saláta elkészítéséről szóló recepteket.

Az életmódváltás nagyon kemény dió, ezt mi is tudjuk. Nemcsak az új étrendhez kell hozzászokni, hanem a rendszeres mozgáshoz is. Aki eddig a kanapén kényelmesen elnyúlva, chipset ropogtatva filmezett, annak főleg nehéz alkalmazkodni a drasztikus változásokhoz. Jó adag elszántság és kitartás kell hozzá, ami igazából csak rajtunk múlik, de ami tény, hogy nem lehetetlen.

megosztás
hozzászólások
világbajnokság (2), egyetem (188), Palásthy Bese (1), Zalai Kutyasuli (1), husvet (14), országgyűlési képviselő (33), karate (2), álommeló (1), percdíj (1), állami támogatás (1), kötélugró (1), TRX (22), Fehér szalag (1), alapítvány (2), cselgáncs (1), Benkő Lívia (1), Intersport (1), shotokan (1), adó (6), Pálfi Attila (1), Mikulás (8), szakma (1), beruházás (2), idegenforgalom (174), barista (3), Csengei Agota (16), katona (1), Zalai Borcégér (5), punkosdi regatta (9), Biró Róbert (15), Négeli Noémi (1), tispol (3), Musica Antiqua (2), vadász (2), kollégium (1), Villányi Éva (1), diakhitel (7), Gachályi András (3), állatkínzás (2), MSZP (17), hulladék (3), rezidance (5), KiBeszél (14), Bock Bisztró Balaton (16), művészet (1), georgikon (38), skandinav lotto (81), hévízi kifolyó (3), Mándó Zsuzsanna (1), Gelencsér Dental (3)