Speciális szolgáltatások újszerű felhasználása a Hotel Spa Hévízben

2017. március 07.
A Hévízi Gyógytó szállodájában a tradicionális gyógyászati kezelések mellett újszerű kezelési eljárások nyertek teret. Gyógyászati koncepciónkhoz szorosan köthető az a felfogás, hogy a változások világában lerövidítsük a mozgásszervi rehabilitációt, és nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre, a rekreációra – árulta el Vas-Barna Rita, a Hotel Spa Hévíz ****/*** terápiavezetője.

A hidegterápiás kompressziós kezelés mint újszerű kialakítás átértelmezi a rehabilitáció fogalmát. A NASA űrruha-technológiájára alapoz, amelyben a krioterápia és a kompressziós terápia szinergiáját használja fel a gyógyításhoz. Egy egyedi kivitelezés szerint az ízületre ráhelyezett speciális bandázsokkal lehetővé válik az egyidejű időszakosnyomás-terápia és az állítható hidegterápia.

Széles körű fiziológiai hatása elsősorban, hogy javítja a nyirokfunkciókat, ezáltal csökkenti az ödémát, és a fájdalomcsillapításon túl serkenti a véráramlást, amelynek következtében fokozza a szövetgyógyulást.
Nagy előnye a terápiának, hogy korán elkezdhető, gyorsan és könnyen alkalmazható, és minden ízületre speciálisan kialakított bandázsokkal felhelyezhető. Hatása akut esetben már az első kezelés után érzékelhető, de többnyire kúraszerűen ajánlott. A kezelés 10–20 perc a problémától függően.

Megelőzés hullámmasszázs-terápiával
A nyirokrendszerünk jelentőségét sokszor vagy nem ismerjük, vagy alábecsüljük. Egyrészt tudnunk kell, hogy a vénás keringés kiegészítője, másrészt a szervezet védekezőrendszerének fontos része. A hullámmasszázs-terápiával kedvezően hatunk a nyirok- és a vénás keringésre. A kezelés következtében csökken a nyirok- és a vénás eredetű ödéma, jótékony hatással van a sebek gyógyulására, mint amilyen a lábszárfekély, és lényeges kiemelni, hogy szerepe van a megelőzésben a vénás keringés fokozásán keresztül. Eredményesen alkalmazható traumák utáni rehabilitációban és sportsérülések utókezelésében.

Manapság a mozgáshiányos életmóddal, az elhízáshoz vezető egészségtelen táplálkozással és az emberi szervezetet megterhelő egyéb tényezőkkel negatívan hatunk a vénás és a nyirokkeringés működésére. Ennek következtében felszaporodnak a méreganyagok, ami esztétikai szempontból nem előnyös. A hullámmasszázs-kezeléssel elősegíthető a salak- és a méreganyagok kiürülése, az alakformálás, a folyadéktöbblet elszállítása és a bőr textúrájának a javítása.

A kezelés időtartama négy végtag esetén 40 perc, de kezelhető két végtag is, ami 20 percig tart. Természetesen nem minden esetben alkalmazható, vannak ellenjavallatai, erről tudnak tájékozódni a szálloda terápiás recepcióján.

A szolgáltatás helye: Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Hotel Spa Hévíz – terápia
Érdeklődni lehet személyesen, telefonon vagy e-mailben hétfőtől szombatig 7–15 óráig.
Tel.: +36-83/501-708 / 472-es mellék
E-mail: hshterapia@spaheviz.hu
Web: www.hotelspaheviz.hu

megosztás
hozzászólások
kapcsolódó hírek
Gyertyánági Endre (1), Benkő Lívia (1), palyazat (164), Udvaros Dorottya (1), repülő (3), Mohácsi József (8), tranzakciós díj (1), Mátrai Gabriella (2), helikon (41), Balaton-part (10), Bocuse (3), alkohol (4), Platán étterem (1), Biró Róbert (15), luxus (4), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), környezetvédelem (2), Fodor Márk (8), étrend (4), kultura (22), Nyitott Balaton (2), vadász (2), meiszner kati (16), állatkínzás (2), Laky András (2), Owaimer Aisha (1), vasárnapi pihenőnap (3), macska (1), vitorlásverseny (30), szalloda (59), méregtelenítés (1), Apák napja (1), torkos csütörtök (3), Rigo Csaba (36), Burucs Szabolcs (2), Március 15 (2), egeszsegugy (266), munkaviszony (1), boldog (1), ruha (2), Baptista Szeretetszolgálat (1), Zalai Borcégér (5), ipsos (1), kovács (1), Semmelweis Egyetem (1), Z. Karvalics László (1), Golfclub Imperial Balaton (2), gyermekfelügyelő (1), drogmentes (1), szauna (2)