Speciális karszalagok teszik izgalmasabbá az idei Sziget fesztivált!

2018. május 30.
A karszalag gyűjtés nem csak tini szokás, mindenki, aki szeretné felidézni a nyár legszebb pillanatait, hosszú időn át őrzi meg a belépéskor kapott különböző karkötőket, karszalagokat.

Egyes fesztivál őrültek könyékig képesek felhalmozni a különböző színben és mintában gazdag karszalagokat, hogy szívükön kívül, a karjukon is megőrizhessék a nyárhoz kötődő feledhetetlen emlékeiket. Idén azonban néhány fesztiválon különleges beléptető karszalagokkal fognak találkozni a látogatók!

Még egyes fesztiválokon és koncerteken a hagyományos, egyszínű tyvek karszalagokat használják, másokon pedig már ezeknek a mintás változatát, addig más helyeken plastic csuklópántot vagy szélesített vinyl csuklópántot alkalmaznak a beléptetésre. Vannak azonban olyan különleges, nagy rendezvények, ahol szilikon karkötőt, textil karkötőt vagy más speciális karszalagot használnak. A Sziget fesztivál szervezői azonban még a korábbi karszalagok technikai tudását is felülmúlják majd idén.

Mire jó a karszalag?

A karszalagokkal egyre többet találkozunk, nem csak fesztiválokon, de más rendezvényeken és fontosabb eseményeken is. A beléptető karszalagok elsődleges célja ugyanis a belépésre való jogosultság egyértelmű meghatározása. A karszalagos beléptetés általában akkor rendkívül hasznos, ha a rendezvény területén megengedett a ki és bejárás, illetve ha a különböző részlegekre különböző jogosultságokat kell megkülönböztetni a látogatók között, tudtuk meg a karszalagexpressz.hu jóvoltából.

A fesztiválozás egyik elengedhetetlen kellékeként, a különböző karszalagok különböztetik meg a vendégeket a VIP tagoktól és a fellépőktől vagy éppen a sajtó munkatársaitól. Ezeket a különböző jogosultsági köröket általában a karszalagok színe és a rá nyomtatott szöveg határozza meg. Általában a karszalagok tartalmaznak egy vonalkódot, egy sorszámot és a rendezvény logóját is. A karszalag egyébként kiváló reklámhordozó is, amit több fesztivál előszeretettel ki is használ legjelentősebb szponzorai népszerűsítésére.

Egy karszalag, amely sokkal többet tud társainál!

Idén a Sziget fesztivál szakít a hagyományokkal és még fejlettebb technológiát vezet be az egyébként is sokoldalú karszalagjaiba. A sok gondot okozó fesztiválkártyák helyett ugyanis idén már a karszalagba beépített chippel tudnak majd fizetni a fesztiválozók.

Ezzel, a karszalagba integrált fizetési rendszerrel a Sziget csoport fesztiváljai nagy mérföldkövet léptek meg a fesztiválozás modernizálása tekintetében. A karszalagot egyébként már tavaly sikeresen tesztelték élesben is egy romániai fesztiválon így az ID-azonosítású beléptetés és fizetés nem fog meglepetéseket okozni a szervezők számára Magyarországon sem.

2018-ban, így összesen három nagy fesztivál is az új RFID (rádiófrekvenciás azonosító) chippel ellátott, XXI századi, modern karszalagot fogja használni. A Sziget Fesztiválon kívül ugyanis a VOLT fesztivál és a Balaton Sound is ezt a rendszert alkalmazza majd. A fizetőképes karszalagok sikerességét egyébként az a több mint 10 millió tranzakció is alátámasztja, ami az elmúlt egy évben, 26 különböző külföldi fesztiválon került regisztrálásra.

megosztás
hozzászólások
medve (1), Otthon Centrum (1), Tóth Xénia (6), Márki Péter (1), képviselő-testület (37), Ifi Ferenc (1), Mándó Zsuzsanna (1), egyetem (188), vasárnapi nyitvatartás (1), méregtelenítés (1), Golgota Baptista Gyülekezet (1), felveteli (29), táplálkozási tanácsadó (1), Örvényeshegy Piknik (2), turisztika (94), művészet (1), film (8), szalon (1), íjászverseny (1), erdekes (538), temetés (2), előadás (14), Kovács Patrícia (1), szabadsag (2), munka (11), Cseh László (1), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), álommeló (1), szakács (1), holokauszt (1), tavasz (1), környezetvédelem (2), katona (1), fogyasztóvédelem (1), KDNP (1), deviza (1), autóbusz (1), Asperger-szindróma (1), tengerpart (1), vállalkozó (3), egészség (131), antsz (15), Vaszily Zsolt (3), Csöre Gyula (1), ökölvívás (2), Klenovics Mónika (2), állami (1), zeneszerző (1), Básti Juli (1), utazas (15)