Sokrétűbb munka, kiváló hozzáállás – a rendőrökkel értékelték a főszezont

2011. december 01.
Az idegenforgalmi főszezon elmúltával a Hévízi Rendőrőrs munkáját értékelte sajtótájékoztató keretében dr. Máté Szilárd rendőr őrnagy, őrsparancsnok, valamint Papp Gábor, Hévíz polgármestere.

Az őrsparancsnok elmondta: az önkormányzat bizottsága előtt augusztus közepéig terjedő időszakban már összegezték a tapasztalatokat; az azóta eltelt időszakban az elkövetett bűncselekmények száma 20 %-kal csökkent, annak ellenére, hogy az idegenforgalmi főszezon elmúltával sem lett kevesebb az idelátogatók száma, sőt, a városi nagyrendezvények miatt nagy tömegek jelentek meg Hévízen.
-  A bűnügyi helyzet javulásában jelentős szerepet játszott az, hogy nagyobb rendőri erőkkel tudtunk megjelenni a városban, ugyanis a Hévízi Önkormányzat 1.000.000 forintot ajánlott fel túlóra költségekre a Hévízi Rendőrőrs, és további 1.000.000 forintot üzemanyag és túlóra költségekre a Keszthelyi Rendőrkapitányság részére – jelezte a parancsnok.
Rámutatott: 2011. május 1. óta a keszthelyi kapitányság vezetője 4 fővel erősítette meg a rendőrőrsöt, ami a hévízi létszámhoz képest jelentős növekedés. Az új kollégák között van két kerékpáros rendőr is, akik részére a kerékpárt, illetőleg a teljes felszerelést - ide értve a kerékpár speciális tartozékait, illetőleg a személy szerint nekik készített, illetve átalakított ruházatot - Hévíz Város Önkormányzata ajánlotta fel az őrs részére.
A kerékpáros rendőrök teljesen új elemként jelentek meg a rendőri szolgálatban, a rendőri feladatok ellátásában is új, speciális és nagyon hasznos segítséget jelentettek és jelentenek. Hévíz Város Önkormányzata a kerékpáros járőrszolgálat felállítására több mint 700.000 forintot ajánlott fel – jelezte Máté Szilárd.
- A városvezetés a hévízi konzultációk sorozat részeként ez év folyamán a helyi rendőrőrs tagjaival folytatott megbeszélést a város közbiztonságának, közlekedési rendjének kérdéskörében, meghatározva azokat a feladatokat, melyek az őrs tagjaira és az önkormányzatra hárulnak e téren.
A konzultáció megállapításait a mindennapi gyakorlatba is átültettük – mondta Papp Gábor polgármester. – A rendőrséggel együttműködve előreléptünk a város közlekedési helyzetének javítása, valamint a kerékpáros szolgálat bevezetése terén. 
Komoly feladatot rótt az őrsre az ez évben jelentősen megnövekedett számú rendezvényen való jelenlét, a helyszín és a rendezvények biztonságának szavatolása. A rendőrség hozzáállása, e téren végzett munkája kiváló, sőt példa értékű volt, rendezvényeink lebonyolításához, sikeréhez nagymértékben hozzájárultak, s nagy segítséget jelentett a keszthelyi és a megyei kapitányságok pozitív hozzáállása is.
A jövőről szólva a polgármester elmondta: az önkormányzat továbbra is támogatni kívánja az őrs munkáját; a külföldiekkel való hatékony kommunikáció érdekében az önkormányzat támogatja az őrs tagjainak nyelvtanfolyamát. A megyei kapitánysággal együttműködve 2012-ben ismételten szeretne a város német nyelvterületről rendőrt hozni Hévízre a nyári hónapokra. Közösen áttekintik a városban lévő kamera rendszer működését és annak hatékonyságát. Amennyiben szükséges bővítik, illetve modernizáljuk a rendszert, de áttekintik a polgárőrség és a közterület-felügyelet és a rendőrség közötti együttműködés legoptimálisabb lehetőségeit is.

megosztás
hozzászólások
Nyári Viola (1), véradás (2), Bálint NatáLia (2), Németh József (1), Keszthelyen élni (6), zeneszerző (1), parkolás (8), Cserszegi fűszeres (1), GESZ (11), mellrák (1), Balatoni Szövetség (3), Bogi (13), CT (3), Krepsz Zoltán (38), onkormanyzat (481), facebook (15), Berecz András (1), Kovács Viktória (4), Owaimer Zoheir (1), családbarát (1), film (8), Tóth Xénia (6), paralimpia (4), dohany (15), Hévíz (1219), Barista bajnokság (2), Filharmónia (1), Balatoni Kör (2), e-kereskedelem (1), Lel Ki Főzde (1), diák (4), Joós Attila (1), néptánc (4), kormany (11), Németh Veronika (1), táncpanoráma (5), garázsvásár (1), kutyás strand (5), koraszülött (1), ÉrtékTrend extra (7), hévízi kifolyó (3), mozi (13), Zala Megyei Közgyűlés (3), Oroszlán Zsolt (2), óvoda (7), Zalai Borcégér (5), diákolimpia (1), vlog (4), Babos Lajos (1), Rio 2016 (32)