Sokat segített a bűnmegelőzési iroda, s programja

2014. szeptember 04.
Az idei nyári szezonban az elmúlt évekhez hasonlóan sikeresen és eredményesen működött a rendőrség és az önkormányzat által közösen üzemeltetett bűnmegelőzési iroda, illetve annak programja. Ez azon a keszthelyi szezonzáró rendezvényen hangzott el, melyen értékelték, illetve megköszönték a résztvevők – diákok és kortárs segítők - munkáját.

A szervezők elmondták: a bűnemgelőzési iroda léte nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Keszthelyen biztonságosan alakult a nyári időszak. A fiatalok sokat dolgoztak, a Városi Strand környékén, valamint Gyenesdiáson és Vonyarcvashegyen is járőröztek, ellenőrizték, hogy minden rendben van-e, szórólapkat osztottak, s ha kellett figyelmezették a felelőtlen polgárokat, turistákat. Ilyen emberek pedig mindenütt akadnak, már csak azért is, mert az emberek nyáron üdülés, kikapcsolódás során nem mindig figyelnek megfelelően a biztonságra. Elhangzott, hogy a programnak van létjogosultsága, szeretnék elérni, hogy a frekventált üdülőterületeken túl a forgalmas parkolókban, s másutt is működjön majd a szolgálat a jövőben. Ezt segítheti a diákok közérdekű munkavállalása is, melynek köszönhetően a mostani létszám többszörösét is tudják majd alaklmazni. Ezután a szervezők köszönetet mondtak a fiataloknak, s Keszthely önkormányzatának, mely másfél million forinttal segítette a bűnmegelőzési iroda idei működését.

 

megosztás
hozzászólások
esztétika (8), kozlekedes (8), vállalkozó (4), Krassói Katalin (1), uszoda (9), FINA vizes világbajnokság (1), balett (1), Krepsz Zoltán (38), Víz, Zene, Virág Fesztivál (1), Eurostat (1), Jobbik (10), himnusz (1), verseny (2), Tóth Levente (2), szépségápolás (8), Márki Péter (1), Balatonfüred (3), Kovács Beatrix (1), traffipaxrendszer (1), Clemens Zsófia (1), e-kereskedelem (1), kenyér (7), mobil (2), Kovács Ernő (1), Horváth Szabina (1), Március 15 (2), Street Festival Keszthely (1), Szeiler Gábor (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7), igazgató (1), Alsópáhok (51), paralimpia (4), dinnye (1), Lidl (1), drogmentes (1), Budapest (3), törvény (1), Papp Gabor (227), Kartali Zsuzsanna (1), MTI (595), környezetvédelem (2), csillaghullás (2), Bóka György (2), telihold (1), szalon (1), munkanelkuli (2), Németh Veronika (1), Kocsis László (1), programajánló (19), kultura (22)