Sokan már most választanak nyárigumit

2020. február 28.
A tél végi időszakban nagyon sokan kihasználják az esetleges akciókat és nem szeretik utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást.Sokan már most megrohamozzák az autógumi webáruházakat, hogy még időben elintézzék a nyárigumi beszerzését. Érdemes a tömeget beelőzni a gumis műhelyeknél is, hiszen, ha nagyon késői időszakra tervezzük be az abroncs cseréjét akkor az is előfordulhat, hogy hetekkel később kapunk időpontot, mint ahogy azt mi elterveztük. A gumikereső segítségével nagyon gyorsan megnézhetjük, hogy a szükséges abroncs éppen elérhető-e és milyen áron kínálják.

A nyári abroncsok ellenőrzését mindenképpen végezzük el az idény előtt, hiszen mindenki számára fontos a biztonság. A nyári abroncsokat személygépjárművek esetében 1,6 mm profilmélységig lehet használni, míg teherautóknál a profilmélység 3 mm. Amint a megadott határszám alá csökken a profilmélység azonnal kerékcsere válik szükségessé. A csere nem csak saját és családunk, valamint utasaink életét mentheti meg, hanem a közlekedésben résztvevőkét. A nem megfelelő profilmélységgel rendelkező nyári abroncsok már nem képesek a megfelelő fékutat biztosítani, hiszen a gumi nem tudja megfelelően elvezetni a vizet.

A nyári abroncsok mintázata több csoportba sorolható. Kötetlen forgásirányú, asszimetrikus és forgásirányos abroncsokat különböztetnek meg. A kis- és alsó kategóriás autóknál jellemzőek a nem asszimetrikus és a kötetlen forgásirányú abroncsok. A gumiabroncs gyártók jellemzően az asszimetrikus mintázatot fejlesztik tovább. A gumidirekt oldalán a különböző abroncs mintákról bővebben is lehet olvasni, így ott érdemes tájékozódni. Ezen felül egy váltóméret kalkulátor is található, amely szintén hasznos lehet abroncs vásárlásnál. Általános szabály, hogy 1-2” felniátmérővel nagyobb abroncsok szerelhetők fel az autókra, ha nyári gumikról van szó. A gumidirekt kínálatában nagyon sok abroncstípus megtalálható, így biztos, hogy a keresgélés sikerrel fog járni. A megrendelt abroncsokat házhoz szállítják, de természetesen személyesen is átvehetők. Az új abroncsokat igény szerint a gumidirekt szervízében is fel lehet szereltetni, de már most érdemes időpontot egyeztetni.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Magyar Telekom (1), Hegyi Roland (HR) (5), halál (42), film (8), Nagymező Gyenesdiás (1), nyár (1), Cserszegi fűszeres (1), Brüsszel (1), vuz kft (17), Golden Globe (3), Krepsz-Kapai Bernadett (1), Kvarda Attila (25), aranyérem (1), Kovács Ernő (1), Erdély (2), parkolás (8), Mátrai Gabriella (2), torkos csütörtök (3), Miss Balaton (1), Musica Antiqua (2), Táncpanoráma Keszthely (10), alakformálás (6), Hanse (2), felsőoktatás (9), Halott pénz (1), iskola (338), e-kereskedelem (1), FINA vizes világbajnokság (1), díj (4), nyugdij (8), Varga Andrea (13), muzeum (55), Fodor Márk (8), luxus (4), online (1), kitüntetés (6), boksz (3), Use Unused (1), tappenz (1), Balaton (1157), Serenity Hill (1), Saul fia (7), Schmied Zoltán (1), alkalmassági (1), Hévízi-tó (1), szalloda (59), Bock Bisztró Balaton (16), bolt (3), Pampetrics Milán (2), sarmellek (53)