Sok napsütés várható a jövő héten

2017. február 12.
A következő éjszakákon többfelé várható sűrű köd, napközben viszont egyre több napsütés várható. Emellett kissé melegszik az idő, a hétvégén néhol már plusz 10 Celsius-foknál is melegebb lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Éjszaka a középső területeken többfelé köd képződik, északkeleten, valamint a nyugati határvidéket leszámítva a Dunántúlon derült vagy gyengén felhős idő valószínű. Hétfőn napközben legtovább felhős, párás, néhol ködös idő a középső országrészben lehet, másutt több órára kisüt a nap. Számottevő csapadék nem lesz, de a borult részeken néhol hószállingózás, éjszaka ónos szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban mínusz 8 és mínusz 1, napközben 0 és plusz 6 fok között alakul a hőmérséklet, a tartósabban ködös tájakon lesz hidegebb.

Kedden az ország nagy részén kisüt a nap, csapadék nem várható. A minimumhőmérséklet mínusz 8 és mínusz 1 fok között valószínű. A nappali maximumok többnyire plusz 2-8 fok között, a tartósabban ködös tájakon 0 fok körül alakulnak.   

Szerdán és csütörtökön ködfoltok feloszlása után, derült, napos idő várható, csapadék nem valószínű. A legalacsonyabb hőmérséklet szerdán mínusz 7 és mínusz 1, csütörtökön mínusz 6 és mínusz 1 fok között várható. A legmagasabb hőmérséklet szerdán többnyire plusz 5-10, a tartósabban ködös tájakon 0 és plusz 2 fok között alakul. Csütörtökön plusz 6-10 fokig melegszik a levegő.

Pénteken és szombaton is sok napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban mínusz 5 és 0 fok között, napközben plusz 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap a napsütés mellett már helyenként kialakulhatnak záporok, és időnként megélénkülhet a szél is. A minimumhőmérséklet mínusz 4 és plusz 1 fok között valószínű. Nappal plusz 7-12 fokig melegszik a levegő - olvasható az előrejelzésben. MTI

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
OKJ (1), ünnep (141), fejlesztés (12), hatos lottó (93), Főügyészség (7), Bródy János (1), Horváth Lászlóné (1), Filharmónia (1), e-kereskedelem (1), gyermekszám (1), KDNP (1), Joós Adél (1), szalloda (59), Balaton (1156), Rtime (5), rendőr (3), kresz (2), díj (4), Palya Bea (1), Básti Juli (1), kultura (22), tornádó (1), felmondás (1), Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt (18), piac (6), tappenz (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), autó (3), MSZP (17), karate (2), verseny (2), aranyérem (1), Asperger-szindróma (1), szabadsag (2), Oroszlán Zsolt (2), Csengei Agota (16), Tata (1), nyugdíjas (2), Horváth Mariann (1), áramszünet (3), nyelvtanulás (3), Zalaegerszegi Törvényszék (12), nagyméret (1), google (3), felmeres (10), ajánló (1148), dohany (15), drog (3), nyaralas (12), luxus (4)