Sítanpálya épül Keszthelyen

2021. április 12.
Keszthelyen kívül Székesfehérváron, Miskolcon és Agárdon alakítanak ki műanyag borítású tanpályákat, mintegy 230 millió forint beruházásával.

2021 novemberéig készül el a műanyag borítású sítanpálya Keszthelyen, amely ősztől tavaszig időjárástól függetlenül használható majd.

A négy sítanpálya építéséhez összesen 68 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyújt az Aktív Magyarország Program keretében az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda. A jelentkezések elbírálását a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) készítette elő - írta meg a CsodalatosBalaton.hu.

A program olyan sípályák építéséhez nyújt segítséget, amelyeken a lakóhelyükhöz közel, szakképzett oktatók közreműködésével tanulhatnak meg síelni vagy snowboardozni gyerekek és felnőttek. A kormánybiztosi iroda az összköltség legfeljebb 30 százalékáig nyújt támogatást a pályák megvalósításához.

Az AMFKI közleményében hangsúlyozta, hogy a síelés és a snowboard méltán népszerű rekreációs sportág, amely több százezer magyar családnak nyújt kikapcsolódást, feltöltődést a téli időszakban. Ugyanakkor – folytatták – a tanulás nem egyszerű, ezért a sérülések elkerülése, a biztonság és a legnagyobb élmények elérése érdekében érdemes mindig szakképzett oktató segítségét igénybe venni.

Az országos sítanpálya-építési program célja ezért éppen az, hogy olyan magyarországi városokban, amelyekben még nincs műanyag borítású, működő tanpálya, megfelelő szakmai szempontok szerint tervezett és hozzáértő szaktudással üzemeltetett sítanpályák létesüljenek – fűzték hozzá.
A program keretében olyan létesítmények megvalósítását támogatják az idén, amelyek

- szélessége eléri a 10 métert
- hosszúságuk a 45 métert
- felvonóval és pályavilágítással lesznek ellátva
- legalább 45 négyzetméteres alapterületű kiszolgáló épülettel is rendelkeznek majd.

Ezek a pályák ősztől tavaszig időjárástól függetlenül használhatók, a gyakorlást pedig már akár szeptemberben is el lehet kezdeni, így mire az első havas csúszásra lehetőség kínálkozik, már biztos alapokkal rendelkezhetnek a gyerekek és felnőttek.

A Csodálatos Balaton szerkesztősége elérte Kőszegi Jánost a 4 Seasons Síiskolák vezetőjét, aki a Keszthelyi tanpályát is építené. A vállalkozó kérdésünkre elmondta, hogy jelenleg a megfelelő terület (telek) keresésénél tartanak. A teljes beruházás 30 millió forintos önrésszel és 15 millió forint elnyert támogatásával valósulna meg. A sípálya kialakításához 10-12 %-os lejtős területre van szükség. A teljes létesítmény 1500 négyzetméteres lesz. A beruházás során 4 db konténerből építenek majd irodát, szociális helyiséget és eszköz kölcsönzőt. A szolgáltatás ára egy fő esetén 6000 Ft / fő / óra, amennyiben többen érkezünk, úgy négy személy esetén már csak 3000 Ft / óra áron is lehet tanulni a síelést. Felszerelést sem kell vásárolnunk, lehetőség lesz kölcsönzésre a helyszinen.

Fotó: Babos Síklub

megosztás
hozzászólások
gerincvédelem (1), gyermek (12), Silver fitness (1), idegenforgalom (174), természetgyógyászat (2), Balaton (1157), Mikulás (8), Szabó Ilona (1), Zalaszántó (2), Barista bajnokság (2), szüret (4), állatok (16), Zala Megyei Főügyészség (4), Platán étterem (1), Gulyás Orsolya (2), jogszabály (1), vb (8), online (1), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), KDNP (1), építész (3), munka (11), álommeló (1), kutatas (81), triatlon (13), ARC (1), jogosítvány (1), sztárportré (3), Széll Tamás (1), hirdetés (1), Tóth Gergely (1), keprol kepre (7), Amazon (3), Eurovíziós Dalfesztivál (1), jégpálya (4), husvet (14), holdfogyatkozás (1), Jazz Fiesta (2), menza (2), Ekmann László (1), fürdő (2), belfold (1440), telefon (3), szilveszter (6), megemlékezés (10), gyógytornász (1), verklifesztivál (3), gazdasag (363), Zalai Kutyasuli (1), jog (3)