Sikeres volt a Magyar Turizmus Zrt. és az Emirates Airlines közös tanulmányútja

2011. október 24.
Az arab térségbe irányuló intenzív turisztikai marketingtevékenység újabb akciójának keretében, a Magyar Turizmus Zrt. és az Emirates Airlines együttműködésének köszönhetően, október 10-16. között zajlott Magyarországon a két társaság első közös tanulmányútja, amelyen vezető arab turisztikai cégek képviselői vettek részt.

 

Az Emirates Airlines a legfontosabb utazási irodai partnereit hívta meg Dubaiból. Ezek között hazánk vendége volt az Omeir Travel Agency, az Abu Dhabi Travel Bureau, az Al Rostamani Travel & Holidays, a Gray Mackenzie Travel, a Bin Harmal Travel & Tourism, az Al Jaraf Travel, az Asia Travel & Tourism, valamint az Emirates Airlines vezető képviselője. Magyarország Abu Dhabi Nagykövetsége teljes körű segítséget nyújtott a vízumkiadásokban, Velez Béla kulturális szakdiplomata közreműködésével.
Az Emirates partnerirodái mellett részt vett a tanulmányúton a Thomas Cook egyiptomi irodavezetője és az Egypt Airlines hivatásturisztikai részlegének vezetője, továbbá a dubai Al Tayer iroda konferenciaturizmusért felelős munkatársa is. Utóbbi cégeket kifejezetten a Business Travel Show-ra hívta meg a Magyar Turizmus Zrt.
Az utazási szakemberek alaposan megismerhették fővárosunk nevezetességeit, valamint elsősorban a célcsoportnak megfelelő luxusszállodákat és –szolgáltatásokat. Tárgyalásokat folytattak magyarországi hivatásturisztikai szolgáltatókkal a Business Travel Show-n (BTS) október 12-én, majd a szakmai rendezvény hivatalos esti fogadásán is részt vettek a Gróf Széchenyi Rendezvényhajón. Ellátogattak még többek között a Parlamentbe, a Margitszigetre, az Operaházba, a Duna Palotába, a Nagyvásárcsarnokba és egy interaktív kincskereső programon is részt vettek Budapest belvárosában. Betekintést nyerhettek továbbá hazánk magas színvonalú orvosi turisztikai kínálatába is.
A fővároson kívül Hévízre és Sárvárra is elutaztak, hogy megismerjék világhírű gyógy- és wellness szolgáltatásainkat. Hévízen együtt ebédeltek Papp Gáborral, Hévíz Város polgármesterével, Kepli Józseffel, Hévíz Város alpolgármesterével, Könnyid László turizmusért felelős alpolgármesterrel, Gelencsér János képviselővel és Horváth Orsolyával, a Hévíz Turisztikai Nonprofit Kft., ügyvezető igazgatójával. A szervezők célja az volt, hogy a szakemberek minél átfogóbb ismereteket szerezzenek Magyarország turisztikai kínálatáról, ezért az arab piac utazóinak érdeklődésére számot tartó legfontosabb turisztikai termékek bemutatásából, hazánk folklór művészetének és lovas-hagyományainak bemutatása sem maradhatott ki.
megosztás
hozzászólások
Tar Ferenc (3), traffipaxrendszer (1), onkormanyzat (481), macska (1), katona (1), kötélugró (1), google (3), Rio 2016 (32), golf (11), erdő (2), tispol (3), vegetariánus (1), költségvetés (1), VOLT fesztival (7), kovács (1), tavaszi szél vizet áraszt (1), labdarugas (25), fájdalommentes (3), Bródy János (1), keszthelyi-hegység (1), Révai Gábor (1), VeszprémFest (1), Semmelweis Egyetem (1), mellrák (1), Zala Volán (1), influenza (2), statisztika (2), Egészségfejlesztési Iroda (1), sarmellek (53), kormanyhivatal (93), videó (1), Bedő Beáta (10), Balatoni Kör (2), Erdély (2), Kvárta Mátyás (44), erdekes (538), Szőcs Tamás (1), Hotel Zenit (3), szex (9), skandinav lotto (81), utca embere (8), Saul fia (7), kornyezettudatos (4), szallas (39), étrend (4), Kertész Sándor (5), Márki Péter (1), program (7), Street Festival Keszthely (1), magyar (1)