Sikeres múlt év, reménybeli 2013

2013. január 04.
A Balaton Színházban tartott hagyományos, ám a költségvetés helyzete miatt a korábbi éveknél jóval szerényebb újévi fogadáson Ruzsics Ferenc polgármester köszönetet mondott mindazoknak, akik 2012-ben dolgoztak, sokat tettek a jobb, szebb és élhetőbb Keszthelyért.
Nézze meg galériánkat!

Beszédében kitért a közigazgatás átalakítására, amivel kapcsolatosan elmondta: a járási hivatal megkezdte működését, a polgármesteri hivatal kisebb létszámmal és ügyintézéssel működik, s az új rendszerben biztosan lesznek nehézségek, de bízik abban, hogy a jövő igazolja az átalakítások szükségességét, azok mielőbb beérnek. Kiemelte: bár a fenntartó több esetben változott, Keszthely továbbra is magáénak érzi a város intézményeit, azok ugyanis helyben maradtak, és továbbra is a helyi lakosságot szolgálják. Keszthely elmúlt évéről elmondta, hogy pályázati pénzekből megvalósult a belváros rehabilitációja, és a Balaton-part felújítása, mindez pedig hosszú távra meghatározza a város jövőjét, képét. Rendeződött a költségvetés helyzete is – emelte ki. Az önhibájukon kívül hátrányos helyzetű települések számára kiírt pályázaton a város az igényelt 136 millió forint helyett egyedi elbírálás alapján 160 milliót nyert. Ez biztonságossá tette Keszthely működését. A Fő tér önerejéhez ugyancsak sikerült további forrást nyernie a városnak, összesen 106 milliót kaptak. Bíznak az állami adósságrendezésben is. Ruzsics Ferenc ezzel kapcsolatosan azt mondta, hogy Keszthely nem halmozott fel hiteleket, az ésszerű fejlesztésekre helyezték a hangsúlyt. Közölte: idén pályázati pénzekből folytatódik a Balaton-parti rekonstrukció. 200 milliós támogatással inkubátorház épül, átadják az elkerülő utat, felújítják a mentőállomást, a Helikon kastélymúzeumban pedig 1,8 milliárdos fejlesztés valósul meg. Bíznak benne, hogy a tervezett kerékpárút pályázat is sikeres lesz. A támogatásokért és segítségért köszönetet mondott Manninger Jenőnek, a térség országgyűlési képviselőjének. Végezetül azt mondta: az anyagilag és szellemileg gazdagabb Keszthely jövőjére emeli poharát.

Ruzsics Ferenc polgármester ünnepi beszéde

megosztás
hozzászólások
közmunka (1), kozlekedes (8), Ékszertáska (2), katasztrofavedelem (44), táplálkozási tanácsadó (1), Somogyi Zoltán (4), Fodor Márk (8), boksz (3), hotel mirage (1), ARC (1), Bóka György (2), boldog (1), menekült (1), Ekmann László (1), Z. Karvalics László (1), menza (2), Csángó Zsuzsa (1), Kocsis László (1), étterem (11), sztár (2), videó (1), tranzakciós díj (1), telihold (1), utánpótlás (1), hulladék (3), koraszülött (1), Burucs Szabolcs (2), Telecom (2), Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (1), hazassag (6), Nagymező Gyenesdiás (1), Oláh Péter (2), Szemfüles egyesület (3), Szőcs Tamás (1), boldog békeidők (2), Papp Gabor (227), tabor (6), szüret (4), Ollári Barbara (1), fitt (1), Csikós Beatrix (1), tanulás (2), gazdasag (363), étrend (4), hosegriado (7), angus marha (1), fogorvos (5), Hotel Zenit (3), Gulyás Orsolya (2), Horváth Szabina (1)