Sérült fiatalok a Festetics-kastély bűvöletében

2013. április 18.
Az ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete (ÉSSE) 2013. április 11-én 50 értelmileg sérült fiatal és kísérőik számára szervezett kirándulást Keszthelyre.

Az egész napos program jó alkalmat teremtett az Egyesülethez tartozó embereknek, hogy társaik körében egy csodálatos, élményekben gazdag napot tölthessenek el. A kirándulást az elmúlt évekhez hasonlóan a mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft. támogatta.

Az ÉSSE sérültséggel élő tagjai 2013. április 11-e reggelén izgatottan várták, hogy megérkezzen a busz, amely hamarosan elröpíti mindnyájukat a Festetics-kastély bűvöletébe. Az időjárás kedvezett a kirándulóknak, hisz ragyogó napsütésben utazhattak egészen Keszthelyig. Az élményteli napról Királyné Simon Tünde, az ÉSSE munkatársa mesélt.
− Megérkezésünket nagyon kedvesen fogadták a kastélyban, ahol tárlatvezetés segített megismerni a hatalmas termek rejtette titkokat és történeteket. Lenyűgöző pompával csalogatott a Tükör-terem, ahol a fogyatékkal élő fiatalok arról álmodozhattak: „Vajon milyen lehetett gyönyörű ruhákban táncolni a bálokon?” A fiúk nagy örömére egy titkos ajtón vezetett az út a könyvtárba, ahol megtudhattuk, hogy a gyűjtemény milyen csodálatos könyveket rejt.

A kastély közelében a csoport betekintést nyert a Pálmaház különleges növényvilágába, ahol a legkülönlegesebb virágok nyílnak. Találkozhattak az aranykehely nevű bimbózó virággal is, amely denevérek segítségével tud életben maradni. A Pálmaházból a Hintómúzeumba vezetett az út, ahol megtekintették a gyönyörű sétakocsikat, hintókat és szánokat. A közelben lévő Vadászmúzeumba látogatva a fiatalok megcsodálhatták a vadvilág állatait, a bátrabbak állatsimogatásra és fényképezkedésre is vállalkoztak.

− Kirándulásunkat a Történelmi Vasútmodell Kiállítás koronázta meg, ahol a sérült fiatalok örömmel nézték meg a sok-sok elrobogó és füstölgő vonatot. A hazafelé vezetető út az élménybeszámolóktól volt hangos − mesélte Királyné Simon Tünde.
A mosonmagyaróvári Nolato Magyarország Kft. azon túl, hogy elkötelezetett a társadalmi felelősségvállalás mellett és lehetőségei szerint támogatja a jó célokat, figyel arra is, hogy a támogatott célok kapcsolatban legyenek a céggel vagy annak munkatársaival. Az Egyesület támogatásával kapcsolatban több évvel ezelőtt a Nolato egyik munkatársa kereste meg a cég vezetését, akinek egyik rokona az egyesület tagja.

– Megérintő és felkavaró volt megismerni az egyesület programjait és tagjait – mondta el dr. Meleg Norbert, a Nolato Magyarország Kft. gazdasági igazgatója. – Nemcsak a cégünk társadalmi felelősségvállalásának fontos eleme a hasonló kezdeményezések támogatása, de úgy gondolom, hogy emberi kötelességünk is segíteni ezeket a célokat.
(Szerző: Éri Petra - Értelmileg Sérültek és Segítőik Egyesülete)

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
KDNP (1), tengerpart (1), gyermek (12), Golgota Baptista Gyülekezet (1), Bányai László (2), betegség (12), középiskola (1), keszthely balaton kekszalag (5), percdíj (1), Palásthy Bese (1), építész (3), Örvényeshegy Piknik (3), Vigántpetend (1), Golden Globe (3), daganat (6), Mikulás (8), minimálbér (1), Keszthelyi Kiscápák (6), sarmellek (53), Zalaszántó (2), országgyűlési képviselő (33), Tarkarét Biofarm (1), pálinka (2), vendeglátás (6), Jemen (1), kerekpar (27), környezetvédelem (2), kisterseg (20), zeneszerző (1), Bogi (13), erdő (2), Keszthelyi Környezetvédő Egyesület (2), Szőcs Tamás (1), fejlesztés (12), cigaretta (13), kutya (23), republic (1), TRX (22), kert (1), nap (2), trianon (2), Keszthelyi Táncpanoráma (7), ajánló (1148), repülő (3), reklám (1), Gulyás Orsolya (2), georgikon dse (7), Udvaros Dorottya (1), Suba Alexandra (1), deviza (1)