Selmeczy Zsuzsanna az egyik országgyűlési képviselőjelöltje a Jobbiknak

2013. október 17.
Jelenlegi önkormányzati képviselők, valamint a párt megyei elnöke és egyben országgyűlési képviselője méreti meg magát 2014-ben a Jobbik színeiben az országgyűlési választásokon Zala megye három választókerületében.

Zakó László országgyűlési képviselő, a párt megyei elnöke a csütörtökön Keszthelyen tartott jelöltbemutató sajtótájékoztatón elmondta: az első, vagyis zalaegerszegi központú zalai választókerületben Pete Róbert önkormányzati képviselő, a Jobbik városi elnöke indul a parlamenti képviselői helyért. A keszthelyi központú kettes számú körzetben Selmeczy Zsuzsanna önkormányzati képviselő és városi elnök méreti meg magát, a harmadik, nagykanizsai választókerületben pedig saját magát jelölte meg indulóként.
Említést tett arról, hogy hosszas kiválasztási folyamaton esett át mind a 106 választókerület jelöltje, intelligenciatesztet töltöttek ki, elbeszélgetésen vettek részt, részletes önéletrajzokat készítettek, és ezek alapján az országos jelöltállító bizottság választotta ki a legmegfelelőbbeket. Országos listáról "nem szól" a Jobbik programja, nem pozíciókat, hanem munkát és feladatokat osztanak - hangsúlyozta Zakó László.
Az 54 éves, mérnök-közgazdász végzettségű országgyűlési képviselő szerint a határok közelsége miatt országos szinten is Zalában a legnagyobb mértékű a fiatalok elvándorlása, és falvak ürülnek ki. Az aprófalvas megye sok településére már a buszok sem járnak, vasúti szárnyvonalakat számoltak fel, a centralizált járási hivatalok miatt pedig "már a központokba való eljutást is ellehetetlenítették" - emelte ki.

A zalaegerszegi, 38 éves Pete Róbert történelem szakon végzett tanár, aki jelenleg családi vállalkozásban tevékenykedik és a zalai megyeszékhely önkormányzati képviselője.
Úgy fogalmazott, hogy a jelenlegi kormánypárt a saját hatalmi pozícióit próbálja megerősíteni, a baloldalon pedig egy "eléggé szedett-vedett, szélsőséges társaság" áll, amelyik szeretne ismét a húsosfazék közelébe jutni. Megítélése szerint a nemzeti vagyon tűnik el, az államadósság nő, az ország lakóinak életszínvonala csökken, a kisvállalkozásokat pedig csak nyúzzák.

A keszthelyi választókerületben induló 38 éves Selmeczy Zsuzsa tanár végzettségű, főállású családanya, keszthelyi önkormányzati képviselő.
Arról beszélt, hogy Zala megye különösen érintett az elvándorlásban, az elmúlt három évben csak Keszthelyről 900 ember ment el külföldre hivatalosan dolgozni, de ők többnyire az egész családjukkal hagyták el az országot. Ennek oka, hogy folyamatosan szűnnek meg munkahelyek, de az önkormányzati cégek átalakításának és a járási rendszer létrehozásának is ez lett a következménye - jelentette ki.
MTI fotó: Varga György

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
költészet napja (2), matolcsy gyorgy (1), lakás (3), regisztráció (1), szűrés (1), Zala folyó (1), Németh Veronika (1), turisztika (94), Kis-Balaton (1), homoszexualis (1), Centrál Színház (1), freestyle foci (1), vasút (10), kutya (23), LMP (4), Katedra nyelviskola (5), fagylalt (6), Taliándörögd (1), Komoróczi Lajos (3), Schmied Zoltán (1), helyesírás (1), szerelem (1), Baptista Szeretetszolgálat (1), Pálfi László (1), fogyasztóvédelem (1), Suba Alexandra (1), Mikulás (8), Gál Lajos (9), Szent Mihály (1), Horvath Terez jegyzo (29), skandinav lotto (81), Nagykanizsa (1), Spa Hévíz (3), KiBeszél (14), karrier (1), paleo (13), tanulmány (11), közmunka (1), Asperger-szindróma (1), biztosítás (2), férfi (1), média (1), Rózsakert étterem Hévíz (1), Bagyinka Tímea (1), Márki Péter (1), kovács (1), Ranolder (1), gyilkosság (1), Rigo Csaba (36), vadász (2)