Selmeczy Zsuzsa a Jobbik polgármester-jelöltje Keszthelyen

2014. augusztus 07.
A három legnagyobb zalai város polgármesterjelöltjét, valamint megyei listavezetőjét mutatta be a Jobbik csütörtökön, a zalaegerszegi megyeháza előtt tartott sajtótájékoztatón.

Zakó László, a párt megyei elnöke elmondta: Zalaegerszegen Pete Róbert, Nagykanizsán Gábris Jácint, Keszthelyen pedig Selmeczy Zsuzsa indul a Jobbik polgármesterjelöltjeként, önmagát pedig a párt megyei listavezetőjeként mutatta be.
Közölte: a párt legfőbb programja Zalában az elvándorlás megszüntetése, a munkahelyteremtés és a meglévő álláshelyek megőrzése, a maradék önkormányzati vagyon elherdálásának megakadályozása, valamint a korrupció feltárása és felszámolása.
Zakó László azt mondta, hogy a Jobbik "mint az ország második legnagyobb politikai ereje" az önkormányzatokban is folytatni szeretné a tavaszi választáson elért sikereit. Legfőbb célja, hogy a vidék megtartó erejének erősítése ne csak üres kifejezés legyen, hanem valódi tartalmat kapjon.
   
A volt országgyűlési képviselő a három jelöltet bemutatva szólt arról is, hogy polgármesteri és egyéni képviselői posztért egyaránt indulnak az októberi választáson, valamennyien járatosak a helyi ügyekben, hiszen jelenleg is önkormányzati képviselőként tevékenykednek. Kitért arra, hogy Zalában a jobbikosok nem minden településen indulnak önálló jelöltként, főként a kisebb falvakban függetlenként méretik meg magukat, míg az "erősen fideszes beágyazottságú" városokban, mint Lenti vagy Hévíz, nem állítanak önálló polgármesterjelöltet.
A 39 éves, történész végzettségű, jelenleg családi vállalkozó Pete Róbert zalaegerszegi jelöltként arról beszélt: a Fidesz 20 éves irányítása alatt a városban tömegesen szűntek meg munkahelyek, a meglévők jó része pedig "gyalázatos bért" fizet a dolgozóknak. Jelentős problémákat lát az önkormányzati lakásgazdálkodásban, mert olyanok is olcsón kapnak bérlakást, akik nem képesek együtt élni a közösséggel.
A 33 éves informatikus-tanár, számítástechnikai igazságügyi szakértő Gábris Jácint nagykanizsai jelöltként azt fogalmazta meg, hogy a városból már nem csak a fiatalok mennek el, teljes családok elvándorlása indult meg. Egyre több munkahely zár be, ezért szükséges a meglévők megőrzése, támogatása.
A 39 éves, tanári végzettségű, jelenleg főállású anya Selmeczy Zsuzsa keszthelyi jelöltként úgy vélekedett, hogy a város elöregszik, csökken a lélekszáma, mert nagyon sokan hagyják el. Szerinte a munkahelyek védelmét az önkormányzati érdekeltségekre is ki kellene terjeszteni, ahol szintén jelentős létszámleépítések voltak az elmúlt években.

megosztás
hozzászólások
világnap (1), goldmark muvelodési kozpont (60), OKJ (1), Hévíz (1219), nyugdíjas (2), halottak napja (1), Balatoni Kör (2), GESZ (11), Kastély kávézó (1), Zalai Kutyasuli (1), ajánló (1148), balatongyorok jazz (23), himnusz (1), Carbona (9), Szeiler Gábor (1), zápor (1), diákolimpia (1), idegenforgalmi adó (1), gerincvédelem (1), országgyűlési képviselőjelölt (11), regisztráció (1), képviselő-testület (37), emléknap (1), Szennyai Anita (2), verseny (2), TRX (22), test (1), Magyar Turizmus Zrt (45), erzsebet program (4), HUSZ (7), álommeló (1), Tar Ferenc (3), triatlon (13), Zala Volán (1), Koósz Attila (1), táska (1), Krasznai István (1), trianon (2), Love your belly (2), paralimpia (4), szavazas (9), dunantul (23), Rezi (1), sárkányrepülő (1), köztársasági elnök (1), gyógyítás (2), angus marha (1), VeszprémFest (1), Schmied Zoltán (1), georgikon dse (7)