Rengeteg kamion vesztegel a zalai és a vasi utak mellett

2013. február 12.
Kedd reggel már csaknem nyolcszáz kamion vesztegel Zala megyében a főutak melletti pihenőhelyeken a magyar-szlovén határon hétfő óta fennálló forgalomkorlátozás miatt. Vas megyében szintén sok kamion állt félre, Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okozva.

Az olaszországi rendkívüli hóhelyzet miatt tovább szigorították a magyar-szlovén határon a kamionforgalom korlátozását, reggel hat órától már a szlovén rendszámú vagy Szlovéniába árut szállító teherjárműveket sem engedik át a határon - közölte Egri Gyula, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője kedden az MTI-vel.
Kedd reggelre már csaknem nyolcszáz kamion vesztegelt emiatt Zala megyében, elsősorban Rédics térségében, a 86-os úton, az M70-es autóúton és az M7-es autópályán lévő pihenőhelyeken és benzinkutakon. Mintegy száznyolcvan jármű az M7-es autópálya Nagykanizsa-Eszteregnye közötti szakaszán, a leállósávban áll.
Elmondta azt is: Rigó Csaba kormánymegbízott, a Zala Megyei Védelmi Bizottság elnöke összehívta a nagykanizsai és a letenyei járási védelmi bizottságot annak érdekében, hogy a várhatóan legalább két napig fennálló forgalomkorlátozás időtartama alatt megszervezzék a várakozó járművek utasainak ellátást.
Vas megyében a 86-os és a 860-as út mentén is rengeteg Szlovéniába tartó kamion állt félre, így Vátnál és Körmendnél jelentős útszűkületeket okoznak - közölte az MTI érdeklődésére kedd reggel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
Pécsi Norbert Sándor elmondta: a szlovén hatóságok a 7,5 tonnásnál nagyobb tehergépjárművek forgalmát korlátozták, a Szlovéniána és Olaszországba tartó kamionokat már a magyar-osztrák és a magyar-szlovák határállomásokon próbálják félreállítani, a magyar-szlovák határon Rajka, Vámosszabadi és Komárom felől érkezőket pedig már be sem engedik Magyarországra.
A korlátozások a személyautók forgalmát nem érintik - fűzte hozzá a szóvivő.
Az Útinform jelentése szerint a Hegyeshalom felől érkező, szlovén vagy olasz célállomásra tartó teherjárműveket az M1-es autópálya parkolóiba terelik.
Az M7-es és M70-es pihenőhelyein és parkolóiban tegnap óta több száz kamion várakozik, a jobb oldali parkolók szinte mindenhol megteltek. Az M7-es autópályán már a főváros felé tartó oldal parkolóihoz fordítják vissza a Szlovéniába tartó teherkocsikat.
A zalai katasztrófavédelem a honlapján beszámolt arról is, hogy nem sokkal fél hét után a Sárhida és Gellénháza közötti összekötő úton egy tehergépkocsi keresztbe fordult, és elakadt egy autóbusz is, amelyen 17-en utaztak. Korábban a Zalaegerszeget északról elkerülő úton egy személygépkocsi vált mozgásképtelenné a hóban, a 74-es úton, Barnakpusztánál pedig egy parkettát szállító kamion csúszott az árokba.
MTI fotó: Varga györgy

megosztás
hozzászólások
pápa (1), vízimentő (5), kenyér (7), vonat (7), könyvbemutató (2), gyász (1), Németh Veronika (1), operatőr (1), vonyarcvashegy (158), szallas (39), Liszkay (2), Vigántpetend (1), Katedra nyelviskola (5), arckezelés (1), kékszalag (12), Cserszegtomajfutás (5), maraton (59), macska (1), Bock Bisztró Balaton (16), gazdasag (363), holokauszt (1), Lel Ki Főzde (1), Papp Gabor (227), vb (8), Giro d'Italia (1), fürdő (2), Kovács Patrícia (1), retro (1), Centrál Színház (1), LMP (4), webmark (2), költségvetés (1), balatongyorok jazz (23), riporter (1), Magyar Telekom (1), örömszerző pillanatok (17), Eurostat (1), Tóth Gergely (1), állami (1), CT (3), Gulyás Orsolya (2), bolt (3), Zala Megyei Főügyészség (4), vadász (2), nyelvvizsga (2), Sáringer-Kenyeres Tamás (5), Reischl-sörház (1), paleo (13), Kvarda Attila (25), Virágos Magyarország (6)