Reneszánszukat élik a lakóparkok!

2019. november 28.
A lakóparkok mindig is népszerűek voltak az igényes és biztonságos lakhatási körülményeket keresők körében. Napjainkban reneszánszát éli a megoldás, és mind többen döntenek úgy, hogy ezt a fajta kényelmet választják.

Természetesen mindennek megvan az ára, de sokan mégis kifejezetten ilyen megoldásokban gondolkodnak. A fővárosban éppen úgy szép számmal megtalálhatóak az újépítésű lakóparkok, mint a vidéki nagyvárosokban. A minden extrával felszerelt ingatlanok néha elképesztő áron találnak tulajdonosra, az érdeklődés úgy tűnik, mégis töretlen irántuk.

Fókuszban a biztonság

Ha lakhatásról és a család számára megfelelő környezet kialakításáról van szó, akkor a biztonság kiemelt jelentőséggel bír. A lakóparkok 24 órás portaszolgálata és a fokozott ellenőrzés igen meggyőzőnek számít napjainkban, amikor egyre többet hallani a vagyon - és ezzel együtt az életellenes bűncselekményekről. A livinghomes.hu információi szerint a lakóparkokban gyakran kamerás megfigyelőrendszer és jól körülhatárolható belső tér is szolgálja a lakók maximális biztonságát.

Vásárlás és szolgáltatások a lakópark utcaszintjén

Ingatlanvásárlás alkalmával sokak számára lényeges tényező az, hogy milyen közel érhetőek el a különféle szolgáltatások. A manapság keresett lakóparkokban az utcaszinten üzlethelyiségek sorakoznak, ahol általában az olyan gyakran keresett szolgáltatások érhetőek elkapnak helyet, mint a fodrász, a kozmetikus, a bio termékeket és élelmiszereket forgalmazó üzletek, vagy például a gyógyszertár. Mindezek közelsége nagymértékben megkönnyíti a mindennapokat, és a lakók plusz időt is nyerhetnek azzal, hogy közvetlenül lakókörnyezetükben érhetőek találhatóak el ezek a lehetőségek.

Bármikor elérhető wellness

A lakóparkok másik népszerű szolgáltatása a wellness. A fedett medencék az év bármely időszakában használhatóak, de sok helyen jakuzzi, szauna, gőzkabin és fittnessfitneszterem is várja a testi és lelki egészségükre odafigyelőket. Mindezek üzemeltetése általában közös költség címén jelenik meg, de természetesen az ingatlanárak is tükrözik azt, hogy ilyen extra lehetőségek is járnak a helyszínhez.  

Prémium kategóriás apartmanok

Kertkapcsolatos vagy kizárólag erkéllyel rendelkező apartmanok is megtalálhatóak napjaink lakópark kínálatában. A méretnek és a belső felszereltségnek tényleg csak az anyagiak szabhatnak határt, éppen úgy, mint a lakberendezésnek és a stílusnak. A prémium kategóriás apartmanokat gyakran berendezve hirdetik, így a vásárló olyan komplex életteret kaphat a pénzéért, amely profik által megálmodottan képviselnek luxusszínvonalat. Természetesen a fekvés és az elhelyezkedés sem elhanyagolható, egy Duna-parti panorámáért igen komoly összegeket elkérnek az ingatlanosok.

Egyre elterjedtebbek az „okos-otthonok”

Nem csak az energiatakarékosság érdemel figyelmet a modern lakóparkokban, hanem azok az eszközök és rendszerek is, melyek távolról is irányíthatóak. Az úgynevezett „okos-otthonok” maximális kényelmet biztosítanak, és a biztonságtechnikától kezdve a világításon és a fűtésen keresztül a takarításig a legtöbb rendszer okostelefon segítségével is üzemeltethetővé válik. Az okos technológia olyan élhető környezettel társul, melyben a közösségi terek is prémium színvonalon használhatóak. A rendszerek egyébként kifejezetten úgy kerültek kialakításra, hogy azok energiahatékonysági elveket is magukénak tudjanak. A lakópark választékban mindenki rátalálhat arra, amely elképzeléseinek leginkább megfelel, persze mindehhez a jelentős anyagi háttér elengedhetetlennek bizonyul.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
holdfogyatkozás (1), google (3), Suba Alexandra (1), Csengei Agota (16), Bálint NatáLia (2), keprol kepre (7), homoszexualis (1), rezidance (5), Gelencsér Kálmán (2), gyógyítás (2), idegenforgalmi adó (1), kenyér (7), Gál Lajos (9), közmunka (1), KDNP (1), halál (42), Alsópáhok (51), dohany (15), Nagy Angelika (1), Tóth Xénia (6), LMP (4), pünkösdi regatta (5), taverna (25), Biró Lajos (1), kormanyhivatal (93), újszülött (1), jég (5), Ranolder (1), korhaz (99), strand (21), fitt (1), szerelem (1), gazdasag (363), Via Hotel (1), Owaimer Zoheir (1), nyár (1), Helikoni ünnepség (4), Cséby Géza (5), vasút (10), operatőr (1), Havasi Bálint (13), cégtörlés (3), párbajtőr (1), sárkányrepülő (1), vitorlázás (37), tispol (3), Szeiler (63), fa (1), álláshirdetés (18), Gulyás Orsolya (2)