Rendszerezés mesterfokon – Tárolási tippek és ötletek

2018. július 03.
Ki ne szeretné, ha lakása átlátható és rendszerezett lenne, ahol mindig minden a helyén van és bármikor megtaláljuk azt, amit épp keresünk?

Akár kicsi lakásban zsúfolódnak össze a holmik, akár nagy, családi házban, a jól átgondolt rendszerezők bevetése mindig a segítségünkre lesz a hely hatékony és átlátható kihasználásában. A Tchibo webáruház heti ajánlatában ezúttal éppen ilyen eszközök közül válogathatunk: helytakarékos vállfák, fiókrendszerezők, vákuumos tárolók, megfelelő fényforrások – mindez csupán egyetlen kattintásnyira!  

Az összehajtható ruhásszekrény olyan helyeken is portól és szennyeződésektől védett tárolóhelyet biztosít, mint a padlás, vagy a pince – de természetesen annak sincs akadálya, hogy egy vendégszoba berendezését egészítsük ki vele szükség esetén. Egyik oldalán 4 polclap, a másik részén pedig ruhatartó rúd található, így mind a hajtogatott, mind a vállfán tárolt ruhafélék számára találunk benne helyet, ráadásul mindezek tisztaságát is igazán hatékonyan biztosíthatjuk, hiszen a szekrény teljesen lezárható! Nyitott állapotban a feltekert ajtók rögzítéséről tépőzár gondoskodik. A stabil szerkezet nagyon könnyen összerakható, használaton kívül pedig helytakarékosan összehajtható, így ilyenkor sem foglal sok helyet. Még több nappali bútor itt.

Ugyanezzel a remek tulajdonsággal – vagyis a helytakarékosan összehajtható kialakítással – rendelkező textilkomódot is választhatunk a kínálatból, kétféle méretben! A 30x35 cm alapú darabok 70 és 48 cm-es magasságúak, a nagyobb esetén 3, míg a kisebbnél 2 fiók áll rendelkezésünkre. Ezek ráadásul teljesen lenyithatók, így mindig könnyen hozzáférhetünk a komódban tárolt dolgainkhoz. A stabil köztes lapoknak és a puha, szakadásbiztos fogantyúknak köszönhetően könnyen mozgatható komódok akár egymásra is helyezhetők az azonos alapjuknak köszönhetően, így igazán hatékony és helytakarékos, mégis praktikus tárolási lehetőséget biztosítanak, ahol és amikor csak akarjuk! Még több hálószoba bútor itt.

A megfelelő bútorok kiválasztása után a következő feladat az azokban található hely leghatékonyabb kihasználása. Előfordulhat, hogy a rendelkezésre álló terek megosztása válik szükségessé, amihez kiváló megoldást jelent a 2 darabos szettben kapható változtatható méretű polcbetét! Használata egészen egyszerű: a kiválasztott polcra állítva csupán csak szét kell húzni a megfelelő méretre (44-75 cm-ig) és rögtön egy plusz egy szintet teremtettünk, így könnyebbé és egyszerűbbé téve a tárolt dolgokhoz való hozzáférést. Az egymásra helyezett ruhaneműk esetén különösen jó ötlet lehet, ha megosztjuk a teret, hiszen így nem borítunk fel egy hatalmas kupacot, ha épp a legalsó darabot szeretnénk kivenni. A polcbetétek lábain csúszásgátló műanyagbetét is található, hogy biztosan stabilan álljanak majd új helyükön!

Nem csak a hajtogatott, hanem a felakasztott holmikhoz is találunk olyan megoldásokat, amelyekkel jelentősen spórolhatunk a helyen! A helytakarékos szoknya, nadrágtartó vállfa például függőlegesen elrendezve, 4 szinten biztosít csíptetőket a ruhák rögzítéséhez, így egyetlen vállfa helyén mostantól 4 ruhát is tárolhatunk majd! A csíptetők csúszásgátló, anyagkímélő bevonattal vannak ellátva, így kímélik a velük rögzített ruhákat, a krómozott fémből készült forgócsuklós akasztóval pedig bárhol, bármilyen szögben felakaszthatjuk a vállfát, így igazán kényelmessé téve a használatát.

Az ingek és ruhák számára is találunk olyan megoldást, ami a kisebb lakásokban és szekrényekben is felszabadít némi helyet: a két színben kapható, 8 darabos vállfa szett különösen keskeny kialakításával spórol nekünk helyet a gardróbban! Az alsó átfogóján nadrágokat és szoknyákat is tárolhatunk. Anyagkímélő, csúszásgátló flokkolással készült, így a ruhák biztosan nem csúsznak majd le róla, akár a felső, akár az alsó részére akasztottuk fel őket. A krómozott fémből készült forgócsuklós akasztó ennél a vállfánál is biztosítja a kényelmes, könnyű hozzáférhetőséget a ruháinkhoz, így ezek a szürke és kék színben kapható vállfák igazán jó szolgálatot tesznek majd a kevesebb hellyel rendelkezőknek!

A fiókokban tárolt holmik – zoknik, övek, vagy akár napszemüvegek – átláthatóbbá tételében segít a fiókrendszerező betét, amellyel 6 kisebb rekeszt hozhatunk létre a fiókban. A betét többféleképpen összeilleszthető és bővíthető, így igazán egyszerűen állítható be az adott fiók méretének megfelelően, hogy a lehető leghatékonyabban segítse az átláthatóbb tárolást. A szürke műanyag lapok a mindkét oldalukon található, egyenletesen elosztott bevágások összeillesztésével rögzíthetők egymáshoz, így alakítva ki a megfelelő méretet és elrendezést, amelyet bármikor könnyedén szétszedhetünk – így a műanyag lapok egészen csekély helyet foglalnak csak el, addig, amíg újra be nem vetjük őket!        

A jól átgondolt elhelyezés mellett a megfelelő fényforrások is kulcsfontosságúak az átláthatóságban, hiszen hiába van rend, ha a sötétben nem látjuk át azt. A többfunkciós LED lámpa vezeték nélküli kialakításával és változatos rögzíthetőségével (mágnessel, csavarokkal, de akár ragasztócsíkokkal is megoldható!) meglehetősen praktikus és sokoldalúan használható. Mágneses foglalatából egy mozdulattal kivehető, és így zseblámpaként használható, hogy aztán újra a megszokott helyén segítsen minket! A mozgásérzékelővel is ellátott lámpa egy elemkészlettel nagyjából 30 órán keresztül világít, 30 másodperc elteltével pedig automatikusan kikapcsol, így biztosítva a lehető leghosszabb élettartamot. Még több világítás itt.

A csíptetős LED lámpa szintén jól használható akár olvasólámpaként, akár akkor, ha hirtelen olyan helyen van szükségünk fényforrásra, ahol amúgy nincs fixen elhelyezve ilyen eszköz. Az akkumulátorral működő eszköz beépített LED-jei fokozatosan állítható világítási funkcióval rendelkeznek, így igényeink szerint szabályozhatjuk a kibocsátott, melegfehér fény mennyiségét, miközben a csíptetővel – melynek felső oldalán található a be/kikapcsoló gomb – könnyedén rögzíthetjük, ha mindkét kezünkre szükség van. Felületkímélő alsó oldalával ez rugalmas karral rendelkező eszköz még kényes felületen is nyugodtan használható, a hozzá tartozó micro USB töltőkábellel pedig újra feltölthető, így igazán sokáig használhatjuk ki előnyös tulajdonságait!

A Tchibonál a nagyobb mennyiségű ruha, vagy ágynemű tárolására is kapunk néhány remek ötletet – és a hozzájuk tartozó termékeket is! A nagyméretű vákuumos táska és a nagyméretű ágyneműtároló táska olyan megoldást nyújtanak, amivel hatékonyan tudhatjuk le a szezonális darabok tárolását. Az ágyneműtartó táskában optimális szellőzést biztosító hálós betétek találhatók, épp ezért különösen ideális a sima, vagy akár a pehelypaplanok, párnák raktározására akkor, amikor épp nem használjuk ezeket. Bevonatos belső oldalának köszönhetően egyszerűen tisztítható, kívül pedig nagy tépőzáras rekesz biztosít extra tárolóhelyet. A nagyméretű vákuumos táska elején ablak található, hogy jól látható legyen a tartalma, amelyet a beépített vákuumos tasakban helyezhetünk el. A levegőt porszívóval kiszívva ebből a belső tasak tökéletesen illeszkedik a külső tárolótáskába. Belehelyezhető aljának köszönhetően igazán stabil tárolóelem. Mind a vákuumos, mind az ágyneműtartó táska cipzárral záródik, így hatékonyan véd a por, piszok ellen, az egyszerű hordozhatóságról pedig a rajtuk található hordozófülek gondoskodnak.

A lakás minden helyiségében, de különösen a konyhában nyújt segítséget a rendszerezésben a kosarakkal ellátott állvány, ami nem csupán tárolókapacitásával, hanem megjelenésével is felhívja magára a figyelmet, hiszen matt fekete színe igazán esztétikussá teszi, ráadásul dekorációs felületnek sem utolsó! A stabil letámasztó felületre illesztett állványon 3 nagyméretű függőkosarat találunk a befőttek, italok, zöldségek tárolására – vagy akár újságok, játékok, illetve egyéb kisebb-nagyobb dolgok számára attól függően, hogy hol helyezzük el; az egyszerűen összeszerelhető darab bárhol segít majd az esztétikus, jól átlátható tárolásban!

Végül, de nem utolsó sorban a dekorációknak is szenteljünk pár gondolatot – főleg akkor, ha ezek egyben praktikus rendszerezést is lehetővé tesznek! A LED-es csipesz égősor 10 átlátszó, világító csipeszből áll, amelyek nem csak úgy néznek ki, hanem valódi csipeszek, amelyekkel szépen dekorálhatunk, miközben fotókat, vagy egyéb apróságokat rögzítünk velük!Ha nem szeretnénk mi ki-be kapcsolgatni, akkor alkalmazhatjuk az időzítőfunkciót, így az égősor 6 óra elteltével automatikusan ki, majd újabb 18 óra elteltével újra bekapcsol, hogy a sötét órákban ragyogja be fényével a számára kijelölt helyet. Akasztószalaggal együtt az égősor teljes hossza nagyjából 2,5 méter.

A teljes heti kínálatból akár bútorokat is válogathatunk, amelyek esztétikus megjelenésük mellett egytől egyig segítenek abban, hogy átláthatóbbá, és így rendezettebbé tegyük általuk a lakást. Emellett a kisebb-nagyobb rendszerező eszközökből is bőséges választék áll rendelkezésre, hogy mindenki megtalálja az igényeinek leginkább megfelelő megoldásokat! A hetente változó kínálat mellett van rendszerezés témában állandó kínálat is. A sláger termék pedig a kerti bútor a Tchibo webshopban.

megosztás
hozzászólások
Stohl András (1), verklifesztivál (3), Bródy János (1), Festetics kastély (135), parkoló (4), újév (6), pedagógus (6), néptánc (4), keresztény (2), Év szállása (1), hazassag (6), gyermekfelügyelő (1), jég (5), Keszthelyi Yacht Kikötő (49), ország torta (1), gyász (1), Ollári Barbara (1), drogmentes (1), Centrál Színház (1), zeneszerző (1), webmark (2), zene (23), Major Veronika (5), Joós Attila (1), Monitor Extra (21), mellrák (1), keszthelyi kilometerek (76), farsang (2), Balaton átúszás (5), menekült (1), balatongyorok jazz (23), Balaton (1150), hévízi kifolyó (2), Bóka György (2), keszthelyi nyari jatekok (54), karrier (1), közmunka (1), augusztus 20. (5), múzeumok éjszakája (4), jogszabály (1), Liszkay (2), Telecom (2), országgyűlési képviselő (33), kalendarium (831), diák (4), retro (1), cselgáncs (1), Nagy Angelika (1), menetrend (3), Z. Karvalics László (1)