Rendőrök és polgárőrök a zalai futballmeccsek biztonságáért

2013. március 12.
Az országban először kezdeményezett és kötött megállapodást futballmérkőzések biztonsága érdekében a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a rendőrséggel és a polgárőrökkel.

A háromoldalú együttműködési megállapodás keddi, zalaegerszegi aláírásakor Fülöp Valter, Zala megyei rendőr-főkapitány azt mondta: a nézőtér a szurkolóké, és szeretnék, ha a családok is nyugodtan élvezhetnék a mérkőzéseket.
Zalában el lehet vinni a gyerekeket is a meccsekre, annak ellenére, hogy alig egy hónappal ezelőtt a Zalaegerszeg és a Videoton focicsapatának mérkőzésén a nézők egyes szurkolóktól "olyan magatartást láttak, ami nemkívánatos". A főkapitány azt is hozzátette: az akkor jogsértéseket elkövetők "ne aludjanak nyugodtan", mert szankciók követik a viselkedésüket.
Józsi György, az MLSZ Zala Megyei Igazgatóságának igazgatója arról beszélt, hogy az országban először kezdeményezték a rendőrségi és polgárőri együttműködést, hogy segítsenek az amatőr bajnokságban zajló mérkőzések biztonságát is megőrizni. Ehhez a rendőrségnek olyan listát is átadnak, amely a kockázatosnak ítélt mérkőzéseket tartalmazza.
Horváth Róbert, a Zala Megyei Polgárőr Szövetség elnöke arról beszélt, hogy a rendőrség koordinációjával vesznek részt a vidéki meccseken, ahol a polgárőr egyesületek tagjai helyismeretük és személyes kapcsolataik révén segíthetik a rend fenntartását. Úgy fogalmazott, hogy jogsértések esetén "a baráti kérés megelőzheti a hivatalos intézkedést".
A sajtótájékoztatón Fülöp Valter az MTI kérdésére elmondta: más sportágak meccsein nem jellemzőek Zalában a szurkolói jogsértések, bár két héttel ezelőtt Nagykanizsán a rendőrségnek kellett közbeavatkoznia egy kosárlabda-mérkőzésen. Itt "futballhuligánok" szándékosan provokáltak rendbontást, az eljárás alá vont elkövetők között akad olyan, aki ellen nemzetközi labdarúgómeccsen külföldön elkövetett rendbontás miatt is eljárás indult - tette még hozzá. mti

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
Szemfüles egyesület (3), minimálbér (1), Márki Péter (1), fa (1), Fejér György Városi Könyvtár (52), jogsebész (9), MTI (595), egeszsegugy (266), pápa (1), Carbona (9), Filharmónia (1), eltűnt (5), karácsony (20), Balatoni Múzeum (98), vírus (1), TRX (22), webmark (2), parlament (72), jogszabály (1), áramszünet (3), hazassag (6), KDNP (1), tavasz (1), online (1), jogosítvány (1), Csősz-Tóth Norbert (1), téligumi (1), kutatók éjszakája (1), Balaton-átúszás (1), gyes (2), Ékszertáska (2), katasztrofavedelem (44), tornádó (1), Az év orvosa (1), kenyér (7), boksz (3), kultura (22), goldmark muvelodési kozpont (60), utca embere (8), magyar (1), tanulás (2), migráns (3), Főügyészség (7), vlog (4), euronews (1), Kehidakustány (1), TDM (3), punkosdi regatta (9), országgyűlési képviselőjelölt (11), állatok (16)