Rekordszámú résztvevőt várnak a keszthelyi verklifesztiválra

2016. augusztus 18.
A korábbi éveknél jóval több, szám szerint 72 kíntornást várnak idén Keszthelyre, Magyarország egyetlen verklifesztiváljára.A szeptember első hétvégéjén tartandó, sorrendben negyedik verklifesztivált beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón Zámbóné Hajdu Andrea, a keszthelyi tourinform iroda munkatársa elmondta, hogy a korábbi években soha nem érte el az ötvenet a kíntornások száma.
Felidézte, hogy eredetileg kétévenként akarták megrendezni a fesztivált, azonban Európa-szerte olyannyira élénk volt az érdeklődés, hogy már a kezdetektől évente megtartják.
Hozzátette: a rendezvény kezdeményezője az évekkel ezelőtt Keszthelyen letelepedett és zeneautomata-múzeumot nyitott svájci Hansjörg Surber, aki szakmai kapcsolatait felhasználva zömében svájci és német "muzsikustársait" invitálta a Balaton-parti városba. Jártak már francia, cseh, szlovén és lengyel kíntornások is az elmúlt években Keszthelyen, és idén is várnak új és visszatérő résztvevőket is, köztük három magyar verklist.

A kíntornások szeptember 3-án és 4-én a sétálóutcán és a főtéren szolgáltatják a zenét a doboznyitól az autóméretűig terjedő zenegépeikkel, de a piacon és a Festetics-kastély parkjában is felbukkanhatnak. Egy szakértő zsűri fogja kiválasztani azt a tíz résztvevőt, akit muzsikája, öltözete és a kísérőelemek alapján a legeredetibbnek gondolnak. A kísérőprogramok között lesz velocipédes artisták bemutatója, operettest és fúvóskoncert is.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke arról beszélt, hogy négy civil egyesület összefogásával valósítják meg ezúttal is a kétnapos fesztivált. A turisztikai egyesületen kívül a helyi vállalkozói klub, a Belvárosi Kereskedők Egyesülete, valamint a balatoni borbarát hölgyek társasága vesz részt a szervezésben és az anyagiak előteremtésében, de a keszthelyi és a Zala megyei önkormányzat, valamint a Magyar Nemzeti Vidék Hálózat is hozzájárul a költségekhez. MTI

megosztás
hozzászólások
georgikon (38), tűzijáték (1), méregtelenítés (1), földrengés (2), halottak napja (1), Ferenc pápa (1), percdíj (1), Magyar Államkincstár (2), programajánló (19), fitnesz (1), A Dal (3), relaxáció (1), film (8), CT (3), vendégéjszaka (2), szabadsag (2), luxus (4), vegetariánus (1), munka törvénykönyve (1), fájdalomambulancia (2), KFT (1), Kovács Ernő (1), kovács (1), mav (25), Amazon (3), Főzzünk játszva (2), keszthely program (1241), Sárdi Katalin (1), Nyugati-medence Kikötőfejlesztő Kft (6), alpolgármester (2), nagyik karácsonya (1), tappenz (1), tanulás (2), Szőcs Tamás (1), rendőr (3), sofőrszolgálat (1), influenza (2), facebook (15), vasárnapi pihenőnap (3), Marsalkó Dávid (1), múzeumok éjszakája (4), keszthely (4040), menetrend (3), dohany (15), Életfa iskola (2), HUSZ (7), power-bank (1), Kvárta Mátyás (44), árviz (2), Polgári vélemény (6)