Receptajánló! - Sült cukkinidarabok fokhagymás joghurtban

2012. november 05.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!Hozzávalók:
2-3 zsenge cukkini, 1 doboz görög joghurt, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, olaj a sütéshez, ízesítéshez friss zöld fűszer.

A cukkinit nagy, lapos darabokra vágjuk, besózzuk, majd amikor levet eresztett, azt leitatjuk róla, és forró, de nem füstölő olajban megsütjük. Amikor éppen barnulni kezd, kivesszük egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajtól megszabaduljon. Közben a joghurtba keverjük a lereszelt fokhagymát, és sózzuk, borsozzuk, végül a sült cukkinidarabokat beleforgatjuk.
Mivel az olajban sült ételek elég nehezen emészthetők, a cukkinit a sütőben is megsüthetjük.
Meiszner Kati
természetgyógyász,
táplálkozási tanácsadó
06-83/702-004, 06-30/948-5447
biokert@profinter.hu
http://valodisafrany.blog.hu

„Navigare necesse est”, hajózni pedig kell − tartja az ókori mondás, inni meg muszáj, ezt pedig mondom én. Vannak ételek, amelyek nem igazán illenek a borhoz, ez a mostani recept épp egy ilyen. De ezen könnyen segíthetünk. Az étel után igyunk egy pohárka vizet, a fokhagymás ízt pedig vágjuk el egy fél almával, és már jöhet is az aktuális ajánlatom, ami nem más, mint egy újabb primőr borocska. A soproni Taschner pincészet Irsai Olivérjét szeretném az önök figyelmébe ajánlani. Igazi csemegebor − igaz, hogy ez az elnevezés hivatalosan megszűnt, de erre a borra nagyon ráillik. Illata olyan intenzív, mintha egy kis parfümládikába szagolnánk bele. Az Irsai Olivér önmagában egy nagyon korainak mondható csemegeszőlő-fajta, amit Kozma Pál nemesített a pozsonyi fehér és a csabagyöngye fajták keresztezésével. Már messziről fel lehet ismerni jellegzetes illatáról. Enni is nagyon finom. A csemegeszőlők közül azon fajták egyike, amelyekből divatos bort is lehet készíteni. Ha kellő időben szüreteljük, akkor szép savaival, hihetetlenül gazdag ízvilágával a kezdő borfogyasztót is leveszi a lábáról. Ez a 2012-es Taschner-Irsai is pont ilyen. Valósággal érezni lehet a szőlőt a szánkban, annyira friss, üde és gyümölcsös. Nem nagy testű bor, a vizet nem nagyon bírja, maximum egyharmaddal dúsíthatjuk fröccsbe. De így is nagyon élvezetes. Én mindig azt mondom, hogy szoktató bor, a fiatalok körében a legkedveltebb. A hűtést kifejezetten igényli, 11−12 Celsius-fokon a legelegánsabb. A világon nem sok ehhez hasonló bort találunk, annyira egyedi. Ha külföldiekkel kóstoltatom, mindig elismerően vélekednek róla. Igyunk hát!
Kedves egészségükre!
Pampetrics György
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.


 

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
szerelem (1), footgolf (1), Balsai Móni (1), turisztika (94), Amazon (3), boldog békeidők (2), Magyar Államkincstár (2), Baptista Szeretetszolgálat (1), Use Unused (1), shotokan (1), cipősdoboz (3), torkos csütörtök (3), Centrál Színház (1), kerekpar (27), Z. Karvalics László (1), Főügyészség (7), advent (226), sport (1085), Biró Lajos (1), Koósz Attila (1), Bátortábor (1), bezárás (1), Németh Gábor (1), gyermekfelügyelő (1), esztétika (8), gyógyítás (2), kutya (23), triatlon (13), homoszexualis (1), webmark (2), Szent Mihály (1), Zala folyó (1), Keszthelyi Városvédő Egyesület (6), Kányavári-sziget (1), egeszsegugy (266), Gelencsér Kálmán (2), Balatongyorok (136), ötös lottó (101), táncpanoráma (5), Fejér György Városi Könyvtár (52), KiBeszél (14), Kvárta Mátyás (44), időkép.hu (2), Pampetrics Milán (2), oktatas (347), Street Festival Keszthely (1), alakformálás (6), sárkányrepülő (1), Nagykanizsa (1), Owaimer Aisha (1)