Receptajánló! - Roston sült marhahátszíntekercsek sült zöldségekkel

2012. július 18.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók 4 főre: 80 dkg marhahátszín, 20 dkg baconszalonna, 20 dkg csemegeuborka, 30 dkg színes paprika, 30 dkg cukkini, 30 dkg padlizsán, 15 dkg gomba, olívaolaj, 3 dl tejföl, só, bors, mustár, snidling, friss fűszernövények

A marhahátszínt lehártyázzuk, nyitott szeleteket vágunk belőle. Kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, és bekenjük mustárral. Baconszalonnát borítunk rá, majd a hasábokra vágott csemegeuborkát tesszük a szeletekre. Feltekerjük,  másfél ujjnyi érmékre vágjuk, és feltűzzük a nyársra.
Forró serpenyőben kevés zsiradékon hirtelen megsütjük. Ha van rá lehetőség, grill-lapon készítsük el.
A körethez a zöldségeket összevágjuk, először a cukkinit és a padlizsánt kezdjük el pirítani, majd hozzátesszük a színes paprikát és a gombát. Vághatunk bele póréhagymát is. Fűszerezzük sóval, borssal, friss fűszernövénnyel.
Készítünk egy mártogatóst is: tejfölhöz teszünk egy kevés olívaolajat, sót, borsot, snidlinget. Fokhagymával is ízesíthetjük.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

 

Ennél szebbet, jobbat el sem lehet képzelni a tányéron, mint ez a roston sült marhahátszínnyárs ezzel a szép színes körettel. Engem már az elkészítése is olyan borozós hangulatba kerget. Míg bíbelődünk a hússal, vagdossuk a zöldségeket, keresgéljük a fűszereket, muszáj bontanunk egy jó vörösbort, hogy előkészítsük az étel útját.
Erre az alkalomra egy szekszárdi cabernet sauvignont ajánlok önöknek a Vesztergombi Pincészettől. Az éppen aktuális évjárat 2008, de ha valaki olyan bölcs, és van odahaza régebbi évjárat, akkor most itt az idő, nyissuk ki, mert az még jobb. Ez a bor 18 hónapig érlelődött nagy tölgyfa hordóban, ettől a fajtára jellemző összes gyönyörűséget felfedezhetjük benne. A poharunkban rendkívül színes, komplex, érett íz- és illatjegyekkel találkozunk. Sűrű, testes, nagyon szép, gyümölcsös bor. Harmonikus, igazi mediterrán típus. Nagyon jól iható, mint az összes szekszárdi. Ez a vastag lösztalajnak és a sok napsütésnek köszönhető, ami a borvidéket jellemzi.
A mostani extrém melegek miatt érdemes a szokásosnál egy kicsit jobban lehűteni, 12-13 °C-ra, mert kitöltve a pohárban pillanatok alatt felmelegszik. Igaz, hogy nehezebb elmosni, de azért vegyünk elő egy szép vörösboroskelyhet, mert abból a legfinomabb, és a szemnek is jobban esik! Jó úton járunk, ahogy Szindi barátom szokta mondani: „A stresszek csak úgy röpködnek ki a fejünkből.”
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 

megosztás
hozzászólások
bíróság (8), Libás (2), Főzzünk játszva (2), Intersport (1), Palinkas Robert (83), Spar (1), okmányiroda (1), média (1), Zala Megyei Közgyűlés (3), Cseh László (1), állami támogatás (1), Budapest (3), Burgonyakutatási Központ (2), Major Veronika (5), sárkányrepülő (1), Hévíz SK női kézilabda csapata (1), Magyar Telekom (1), Tóth Levente (2), jaras (36), Telecom (2), állatkínzás (2), Év fája (1), oktatas (347), gyógyítás (2), Naszádos Antal (1), terápia (4), tűzijáték (1), Fodor Edith (3), KiBeszél (14), Forstner Anna (1), holdfogyatkozás (1), Komoróczi Lajos (3), bolt (3), Központi Statisztikai Hivatal (3), gazdasag (363), kultura (22), Szemfüles egyesület (3), Keszthelyi Yacht Kikötő (50), Németh Veronika (1), jatek (2), sztárportré (3), republic (1), Csöre Gyula (1), pollen (3), piac (6), ló (1), shotokan (1), természet (2), Otthon Centrum (1), gyógytó (1)