Receptajánló - Roston sült bőrös fogasfilé sült sajtos paradicsomtoronnyal

2012. augusztus 16.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!

Hozzávalók 4 főre: 70-80 dkg bőrös fogasfilé, 4 db paradicsom, 30 dkg grillsajt, 2 citrom, liszt, só, bors, olívaolaj, friss bazsalikom

A bőrös fogasfilét egyforma nagyságú szeletekre vágjuk, bőrét kissé beirdaljuk, forró rostlapon vagy serpenyőben kevés olajon először a fogasfilé bőrös felét enyhén meglisztezve hirtelen megsütjük, majd megfordítjuk. Vigyázzunk, hogy ki ne száradjon!
A paradicsomnak egy pici talpat vágunk, és három karikára szeleteljük. A grillsajtot megformázzuk pogácsaszaggatóval. Mind a két hozzávalót serpenyőben vagy rostlapon megsütjük mindkét oldalán.
Az ételhez bazsalikomos, citromos öntetet készítünk citromléből, olívaolajból és apróra vágott bazsalikomból, s kevés sóval és borssal ízesítjük.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

 

Ilyenkor nyáron, itt, a Balaton mellett főszezonja van a halevésnek. A múltkori harcsa után most egy finom fogasreceptet kaptunk a séf úrtól. A balatoni fogas a legnemesebb halunk, nagyon egészséges és könnyű étel. Aki szereti, nem is tudja megunni. Egy biztos, semmi nem kívánja úgy a nedűt, mint ez a jószág. Másodszor is szeret úszni, de már csak borban! A keszthelyi borcégéren volt szerencsém kóstolni a keszthelyi Bezerics Borház 2011-es borait. Ebből a borsorból ehhez az ételhez a Pogányvári barrique chardonnay-t tudnám elképzelni. Már a kitöltéskor látható, hogy nagy borral van dolgunk. Lomhán, olajosan mozdul, hosszan feltapad a pohár falára. Nagyon el lett találva a hordóhasználat, a szép vaníliás, fahordós illatjegyek mellett ott vannak a gyümölcsös, almás, citrusos aromák, amelyek a bor frissességét hangsúlyozzák.
A 14 százalékos alkoholfok mellé lendületes savak párosulnak, így ez a szép harmonikus, hosszú utóízű bor a halak királyának méltó kísérője lesz. Jó sütögetést és jó borozgatást! Kedves egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

megosztás
hozzászólások
korábbi híreink
természet (2), miniszterelnök (2), béremelés (2), Keszthelyi Kiscápák (6), Liszkay (2), Rigo Csaba (36), paleo (13), zala (1156), Hévíz gyógyfürdő (112), terápia (4), média (1), Kertész Sándor (5), utazas (15), munkanelkuli (2), szilveszter (6), büntetés (3), ipsos (1), táplálkozási tanácsadó (1), online (1), Gachályi András (3), Nagy Angelika (1), vívás (1), támogatás (5), Varga Andrea (13), internet (20), cukorbetegség (2), állatorvos (1), választás (46), tűzoltó (32), korhaz (99), költészet napja (2), Biró Róbert (15), kenyér (7), meteorologia (146), matolcsy gyorgy (1), OKJ (1), csapadék (1), Intersport (1), torkos csütörtök (3), költségvetés (1), lotus (1), advent (226), divat (4), hűtőgépcsere-program (1), hosegriado (7), árviz (2), nő (2), test (1), Ferenc pápa (1), Keszthelyi Táncpanoráma (7)