Receptajánló! - Rakott csirkecombfilé supréme-mártással, zöldbabrőzsével

2013. január 16.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!



Hozzávalók 4 főre:
1,2 kg csirkecombfilé, só, bors, gulyáskrém.
A mártáshoz: 8 dkg vaj, 4 dkg liszt, 4 dl szárnyasalaplé vagy tyúkhúsleves, 1,5 dl tejszín, só, bors, citromlé, friss petrezselyemzöld.
A körethez: 50 dkg zöldbab, 20 dkg bacon.

Elkészítés
A felső csirkecombokat kifilézzük, sózzuk, borsozzuk, egymásra rétegezve a gulyáskrémmel pástétomformába vagy jól zárható edénybe tesszük, amelyben le tudjuk préselni. Gőzöléses sütőben 110 fokon 50 percig sütjük. Normál sütőben a csirkefiléket tartalmazó edényt állítsuk egy olyan tálba, hogy a forma tetejéig víz álljon, és így süssük.
Közben az előre megfőzött zöldbabot baconszalonnába tekerjük, és kevés zsiradékon megsütjük.
A mártáshoz a vajat felhevítjük, világos rántást készítünk a liszttel, felengedjük a szárnyasalaplével, majd a tejszínnel összeforraljuk. Citromlével, petrezselyemzölddel, sóval, borssal ízesítjük.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu

Borbaráti üdvözlettel köszöntök mindenkit az új esztendőben! Szeretem leírni a 2013-as számot, szerencsések vagyunk, hogy megértünk egy ezredfordulót és most ezt a 13-as esztendőt. Majd ezer év múlva lesz még egy ilyen lehetőség. A séf úr ajánlata is remek kezdés az új évben. Farsang felé robogva már meg is van oldva, hogy mivel várjuk maskarás barátainkat, ha jönnek. Márpedig jönnek! És akkor kell étel-ital. Ételnek kitűnő lesz ez a rakott csirkecombfilé, hozzá pedig ajánlok egy 2011-es villányi kadarkát Wunderlich Lojzi barátomtól. Ihatnánk hozzá fehérbort is, de az ízesítéshez használt gulyáskrém miatt jobb lesz ez a kadarka. Még csak egy-két napja került ki a pincéből, de már vannak rajongói. Én két kadarkatípust ismerek: a homokit és a hegyit. Ez a bor kifejezetten a második kategóriába tartozik. A homoki kadar egészen világos színű, sokkal vékonyabb, mint ez a bor, ami a poharunkban van. Gyönyörű volt a 2011-es termés, így kitűnő alapanyagot sikerült feldolgozni. Színe olyan sötét rubin, mintha nem is kadarka lenne. Illata nagyon dúsan gyümölcsös, sejteti, hogy egy különleges borral van dolgunk. Ízében meleg, mediterrán hangulatot áraszt. Ennél a szőlőfajtánál csak ritkán tapasztalunk ilyen nagy testet. A 14,5 százalékos alkohol abszolút nem zavaró, ezzel együtt igazán harmonikus bor. Amikor a poharamba töltöttem, kicsit hidegebb volt a kelleténél, de ahogy melegszik, egyre finomabb. Az ideális fogyasztási hőmérséklet 16–17 °C. Én ezzel a borral kívánok önöknek jó főzőcskézést, finom borokat és – ami a legfontosabb – jó egészséget az új esztendőben!
 
Kedves egészségükre!
Pampetrics Borkereskedés Kft.

8360 Keszthely, Rezi út 2.

06-83/312-551
06-30/939-8185

megosztás
hozzászólások
Kastély kávézó (1), Bringatanya (2), művészet (1), Csősz-Tóth Norbert (1), karácsonyi képeslap (1), fürdő (2), Ugrimanók (1), kutatók éjszakája (1), ingatlan (12), tűzijáték (1), Balatoni Kör (2), Horvath Terez jegyzo (29), Bányai László (2), Dublecz Karoly (2), Manninger Jenő (384), parkoló (4), gyász (1), szüret (4), KeszthelyFest (15), Apák napja (1), Gelencsér Dental (3), méregtelenítés (1), Benkő Lívia (1), ipsos (1), Mikulás (8), egyház (2), jutalom (1), munka (11), drogmentes (1), Bogi (13), DK (13), Major Veronika (5), Németh Gábor (1), bolt (3), munkaviszony (1), keszthelyi-hegység (1), reklám (1), állami (1), Az év orvosa (1), verklifesztivál (3), Reischl-sörház (1), KDNP (1), erzsebet program (4), e-kereskedelem (1), erettsegi (72), Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (3), facebook (15), Zalaszántó (2), Koncz Zsuzsa (1), Együtt (1)