Receptajánló! - Hófehér amurfilé narancssárgában

2012. december 16.
Van ismét egy jó receptünk, s egy hozzáillő borajánlatunk, próbálja ki!



Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj, 2 nagy vöröshagyma, 1 kg sárgarépa, 1/2 kg amurfilé, 2 cm-es gyömbérdarab, 1 citrom leve, 2 dl halalaplé vagy víz, 2-3 babérlevél, 5-6 zsályalevél, 8-10 szem fekete bors, só

Elkészítés:
A halfilészeleteket enyhén besózzuk, a citromlével és a lereszelt gyömbér levével meglocsoljuk. Lefedve, hűvös helyen hagyjuk pácolódni.
Az apróra vágott hagymát és a vékonyra szeletelt sárgarépát külön edényben megpároljuk, majd a zöldségeket a fűszerekkel összekeverve egy nagy serpenyő vagy wok aljára fektetjük.
Egy nagyobb lábasban vizet forralunk, beleteszünk némi citromlevet és gyömbérlevet, majd szűrőkanálban egyenként beleeresztjük 2-3 percre a halfilédarabokat. Ettől tiszta lesz az étel, a halat így megszabadítjuk a vértől, és részben méregtelenítjük is.
A szűrőkanálból egészben átemeljük a már kifehéredett halfilédarabokat a zöldségekre. Felöntjük a halalaplével, amely tartalmazza a szükséges sót is. Lassú tűzön gyöngyözve pároljuk 10-15 percig lefedve, majd ugyanennyi ideig hagyjuk elfőni a levét. Főtt rizst és salátákat adhatunk mellé.
Meiszner Kati
természetgyógyász,
táplálkozási tanácsadó
06-83/702-004, 06-30/948-5447
biokert@profinter.hu
http://valodisafrany.blog.hu

Benne van a levegőben körülöttünk, és érezzük is, hogy közeleg a karácsony. Az utcákkal, a kirakatokkal és a lakással együtt az ember szíve-lelke is egy kicsit feldíszítődik ilyenkor, és legtöbben csak a jóra törekszünk. Most következik az az időszak, amikor elővesszük a szakácskönyveket, és elkezdjük tervezgetni az ünnepi vacsorát.
Most ehhez kaptunk nagyszerű segítséget kedves Katalin asszonytól. Ez a hófehér amurfilé, akár meleg előételnek, akár főfogásnak is tökéletesen megfelel a szentesti menüsorban. Én pedig egy 2011-es évjáratú csopaki pinot blanc-t választottam hozzá a Söptei Családi Pincészettől, amely nekem tökéletes „halbor”. Ezt a jelzőt azokra a borokra lehet ráilleszteni, amelyek íze általában harmonizál a halas ételek ízével. Az idősebbek ezt a fajtát fehér burgundiként ismerik, csak kevésbé elterjedt a borvidékeinken. A Balaton északi és déli oldalán találhatunk a fajtából, ezenkívül még a soproni borvidéken vannak gazdák, akik telepítettek belőle. Poharunkba töltve karakteres illattal találkozunk, ami nagyon sokrétű. Egresre, almára, gyógynövények virágának illatára emlékeztet. Ízében egy nagyon gazdag, egészen intenzív, jól felépített, divatos, azt lehet mondani, hogy trendi bor. Mindehhez elegáns, kellemes savak társulnak. Nekem a kedvenceim közé tartozik. Mivel a lakásban meleg van, könnyen felmelegszik, ezért ajánlatos asztali borhűtőt használni hozzá. Tökéletes kísérője lesz a halunknak.
Kedves egészségükre!
Pampetrics György
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

megosztás
hozzászólások
proa (1), monitormagazin (107), természetgyógyászat (2), férfi (1), média (1), Németh Veronika (1), kenyér (7), Németh Gábor (1), Gelencsér Dental (3), kötélugró (1), Könnyid László (1), Palya Bea (1), keprol kepre (7), 3D (1), sport (1085), koraszülött (1), telefon (3), jutalom (1), Mikulás (8), Benkő Lívia (1), karácsony (20), hirdetés (1), Cserszegtomaj (124), Brüsszel (1), Együtt (1), szalon (1), erdekes (538), repuloter (64), óvoda (7), Dumaszínház (2), állatkínzás (2), hotel mirage (1), rezsi (18), unicef (1), jég (5), holokauszt (1), béremelés (2), temetés (2), Kertész Sándor (5), Reischl-sörház (1), Gyarmati Noémi (1), Libás (2), retro (1), Horvath Terez jegyzo (29), állami (1), fagylalt (6), Koósz Attila (1), Rigo Csaba (36), HUSZ (7), Joós Attila (1)