Receptajánló - Parajjal töltött palacsinta sajtmártással

2012. január 17.
Előételként, vagy egy tartalmas leves után főételként fogyasztható, egyszerűen elkészíthető étel

Hozzávalók 4 személyre: 8 db palacsinta, 40 dkg paraj (mirelit vagy friss), 10 dkg liszt, 3 dl tejszín, 3 dl tej, 1 dl olívaolaj, 4 gerezd fokhagyma, só, bors, 10 dkg reszelt sajt

A serpenyőben felforrósított olívaolajra rádobjuk a parajt, átpirítjuk, zúzott fokhagymával, sóval, borssal fűszerezzük. Liszttel megszórva tejszínnel dúsítjuk, készre forraljuk.
A sajtmártást a hagyományos módon készítjük el: az olajon a lisztet habzásig pirítjuk, tejjel felengedjük, a reszelt sajttal, sóval, borssal kiforraljuk.
A kész palacsintákat a töltelékkel betöltjük, a sajtmártással tálaljuk.
Helikon Taverna Étterem és Rendezvényközpont
Vonyarcvashegy, Helikon u. 22.
Tel.: 06-83/348-004, 06-30/217-9981
www.helikontaverna.hu
info@helikontaverna.hu


 

Tisztelettel jelentkezünk az új esztendőben. Bizakodom abban, hogy ez az év sorsfordító lesz, és minden nehézség és kellemetlen, sötét hír ellenére kis lépésekkel el tudunk indulni egy jobb élet felé. Ha jól megfontoljuk tetteinket, és összefogunk, biztosan sikerülni fog. Az első lépést a természet már megtette, a tavalyi borok minősége ugyanis kiváló lett, ez már bizakodásra ad okot. Minden kedves olvasónak jó egészséget, sikeres munkát, jó barátokat, étvágygerjesztő recepteket és hozzá finom borokat kívánok!
A parajjal töltött palacsintánk lehet akár meleg előétel egy gazdag ételsorban vagy szűkebbre fogott vacsorafogás. A domináns ízei a fokhagyma, a sajt, a só és a paraj.
Lehetne választani drágább, ásványos fehérbort is Somlóról vagy Tokajról, de én mégis egy friss, 2011-es badacsonyi rizlinget ajánlok a Laposa Családi Pincészettől. Nagyon finom az illata, a rezedát is felfedezhetjük benne. Ízében inkább gyümölcsös, mint ásványos, a rizlingekre jellemző kis kesernyésség is benne van, de ez egyáltalán nem zavaró. Lendületes savaival leöblíthetjük az ételünk markáns ízeit. Nem sértődik meg akkor sem, ha üdítő fröccsöt készítünk belőle.
 
Kedves egészségükre!
Pampetrics György borkereskedő
8360 Keszthely, Rezi u. 2.
Tel.: 06-30/939-8185, 06-83/312-551
8360 Keszthely, Kossuth L. u. 18.

 

megosztás
hozzászólások
Ranolder (1), Bock Bisztró Balaton (16), gyógytó (1), cukorbetegség (2), facebook (15), Balatonátcsúszás (1), VeszprémFest (1), áramszünet (3), állami (1), Kis-Balaton (1), Németh Gábor (1), KRAFT (5), balett (1), Papp Gabor (227), szavazas (9), Polgári vélemény (6), Csősz-Tóth Norbert (1), Nyári Viola (1), piac (6), freestyle foci (1), Havasi Bálint (13), kilométer (1), kisterseg (20), humanitárius település (1), gasztroblogger (2), Spa Hévíz (3), Polgár Zsolt (1), Erdély (2), karrier (1), Bocuse (3), gyermekszám (1), energia (7), turisztika (94), eon (2), torkos csütörtök (3), kékszalag (12), Keszthelyi Táncpanoráma (7), köztársasági elnök (1), művészet (1), Pelso Társaság (6), tollaslabda (1), luxor (99), okmányiroda (1), gépjármű (1), Apák napja (1), Csengei Agota (16), idegenforgalom (174), Budapest (3), Zalaszántó (2), esztétika (8)